Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Midibüs baraja uçtu, ölü ve yaralılar var

        Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, öğretmenler ile ailelerini taşıyan midibüsün, Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazada hayatını kaybeden 8 kişi ile 24 yaralının isimleri tespit edildi.

        Faruk Başavcı'nın kullandığı Karacaşar Belediyesine ait 50 NC 057 resmi plakalı midibüs Kapuzbaşı yolunda Yeşilköy ve Çavdaruşağı köyleri arasında bulunan Çamlıca 3 Baraj Gölü'ne düştü.

        Midibüste, 1 mayıs emek ve dayanışma günü tatilini Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelalelerine giderek değerlendirmek isteyen Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki Sevim Erdoğan Öz Ortaokulu öğretmenleri ile ailelerinin bulunduğu belirlendi. Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar Belediyesinden kiralandığı öğrenilen midibüs, çekici ile barajdan çıkartıldı.

        Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

        "En baştan beri söylüyoruz, sayıları yolcuların beyanına göre ifade ediyoruz. Yolcu beyanına göre araçta '34 kişi var' demiştik. İlk şok esnasında yolcuların verdiği bilgi bu şekildeydi. Daha sonra sağlıklı bir şekilde değerlendirme yapıldı, yaralılarla görüşüldü. Şoför dahil midibüste 32 kişi olduğu belirlendi. Bizim baştan beri söylediğimiz gibi özel bir organizasyon ve sayıyla ilgili bilgiyi yolculardan alıyoruz. 24 yaralı var. Son olarak su altından çıkarılan 2 kişiyle beraber ölü sayısı 8'e yükseldi. Yolcuların beyanları esas alınarak kayıp kalmadığını değerlendiriyoruz."

        Yaşanan kaza nedeniyle üzgün olduklarını dile getiren Yılmaz, "24 yaralımız var. Kayseri'deki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarında endişe edilecek bir şey yok. 2 kişi kayıptı. Su altı ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu bu iki kaybı da bulduk. Saat 17.00 itibariyle arama çalışmalarını bitirdik. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

        KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Kazada ölenlerin, Vedat Ali Gür, Münifet ve Hüsnü Selim Koçak, Sedat Selvi, Sümeyra ve Eren Bozkurt, Handan Aydın, Serpil Yücekurt olduğu anlaşıldı.

        Yaralıların isimleri ise şöyle:

        "Hatice, Mehmet ve Levent Selvi, Nail, Fatma ve Beyza Yalçın, Emirhan Gür, Sibel Şahin, Gamze ve Ömer Arslan, İbrahim Aksoy, Zeynep Taşdemir, Sefa Koçak, Beyza Koçak, Semra Gür, Dürdane, Zeynep Ecrin ve Mehmet Obruk, Selçuk Belge, Ayşe Aksoy, Çağlar Arısoy, Faruk Başavcı, Hümeyra ve Esra Bozkurt."

        CENAZELER TESLİM EDİLDİ

        Ailelerle birlikte Yahyalı'ya gelen Nevşehir'in Gülşehir ilçe Belediye Başkanı Mustafa Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan acı olay nedeniyle üzüntü içinde olduklarını söyledi.

        Cenazeleri belediyeye ait cenaze aracı ile Gülşehir'e götüreceklerini belirten Dursun, "İlçe merkezindeki taziye evinde toplu cenaze töreni düzenleyeceğiz. 5 cenazemiz ilçe merkezine defnedilecek. Diğer cenazeleri Yozgat-Boğazlıyan, Nevşehir-Kozaklı ve Ankara-Kızılcahamam'a göndereceğiz. Acımız büyük" diye konuştu.

        İşlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeler ailelerine teslim edildi.

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Yahyalı' da 8 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili ; "Kazada İhmal ve ihlaller zinciri söz konusu. Araç şehirlerarası yolculuğa uygun olmayan bir araç. Baraj servis yoluna girdiği için kaza meydana geldi" dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ