Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Gündoğdu: Herkesin 'benim anayasam' diyeceği bir anayasaya ihtiyaç var

        Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, herkesin 'benim anayasam' diyeceği bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Ama bizim öteki oluşturmadan, 'benim ülkem', 'benim milletim', 'benim vatanım' diyen herkesin 'benim anayasam' diyeceği bir yeni anayasaya ihtiyacımız var." dedi.

        Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Üyesi Ahmet Gündoğdu ile Sekreter Levent Korkut, Bursa'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile biraya geldi.

        Çözüm sürecini konusundaki düşüncelerini açıklayan Ahmet Gündoğdu, şöyle konuştu: "Biz 76 milyon Türkiyeyiz. Bu gemi su alırsa Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez hep birlikte zarar edeceğiz. Bu ülkenin Kürtlük ya da Türklük adına ortaya çıkan, insani değerleri devre dışı bırakan her illegal yapılanması bu millete top yekun zarar vermiştir. Belki de, Türk Ergenekonunu da Kürt Ergenekonunu da bitirince Türkiye rahat edecek diyebilmeliyiz, demeliyiz diyorum. Onun için şöyle bir cümle kuruyorum, Kürt kardeşlerimiz, Jitem'in, Ergenekon'un yaptığı katliamların faturasını Türk kardeşlerine, Türk ırkına çıkarmayacak, Türk kardeşlerim de PKK terör örgütünün yaptığı katliamları Kürt kardeşlerine, Türk ırkına çıkarmayacak. Eğer bunu başarabilirsek, sanırım sorundan beslenenlerin bayram ettiği, milletin ağladığı bir tablodan, çözümden, geleceğin açık olmasından, ölümlerin gitmesinden, yavrularımızın acı haberinin sona ermesinden top yekun bu millet kar elde edecek."

        "'VATAN BÖLÜNMEZ' DİYE MİLLETİ BÖLME GAYRETİNE GİRENLER"

        Memur Sen olarak sürece 36 maddelik raporla destek verdiklerini hatırlatan Gündoğdu, şöyle devam etti: "Kırmızı çizgimizi şehitlerimiz, şehit yakınlarımız ilan ettik. Hz. Mevlana'nın devlet metaforunu çok önemsiyorum. Vatanın bölünmezliği, milletin bölünmezliği, birlikte yaşama çok önemli. Onun için birinci ayağımız sabit değerlerimiz dediğimiz değerlerimizde. Ama bu değerleri, şehitliği, 'şehitlere ölüler demeyin, onlar diridirler' diyen medeniyet değerimizin tüm hükümleri ile kavgalı olanlar bugün 'vatan bölünmez' diye milleti bölme gayreti içine giriyorsa, milletin buna müsaade etmeyeceğini çok iyi biliyoruz."

        "BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE SÜREÇ ARASINDA BİR BAĞLANTI YOK"

        Kendilerine çok sorulan sorulardan birisinin 'başkanlık sistemi gelirse ne olacak' olduğunu belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu süreçle başkanlık sistemi arasında bir bağlantı göremiyorum. Başkanlık sistemi var mı yok mu? Bu ülkenin ilinin 30 çalışanlı il müdürünü bile Cumhurbaşkanı atıyor. Bizde zaten başkanlık sistemi var. Ama başkanlık sistemine hiç geçilmese, hep geçilse de bu ayrı bir kategori. Bu zaten mecliste konuşulacak. Nitelikli çoğunluk 367, referanduma gidiş 330."

        "HERKESİN 'BENİM ANAYASAM' DİYECEĞİ BİR ANAYASA"

        367 bile olsa Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın söylediği gibi millete götürme durumunun olacağına dikkat çeken Gündoğdu, "Dolayısıyla isyan ve inkar politikalarından vazgeçip sorunla yüzleşildiğinde, siyasiler bunu milletin önüne getirecekse istemiyorsak haykırır ve bunun geçmesini engelleriz. Ama bizim öteki oluşturmadan, 'benim ülkem', 'benim milletim', 'benim vatanım' diyen herkesin 'benim anayasam' diyeceği bir yeni anayasaya ihtiyacımız var. Devletin eşit yurttaşlıkta bütün vatandaşlarına eşit yaklaşımına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

        Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Sekreteri Levent Korkut ise Türkiye'de herkesin paylaş ortak değerlerin azlığına dikkat çekti. Günlük olaylarda ortak değerlerden hareketle ortak çözümler geliştirilmesinin önemine değinen Korkut, bunun nedeninin Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı vesayetçi sistemler olduğunu kaydetti. Korkut, Türkiye'de ilk defa Akil İnsanlar Heyeti'nin, farklı görüşlerden gelen insanlar olarak belli bir konuda ortak payda oluşturduğunu dile getirdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ