Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven yurda döndü

        "4. Yargı Paketi" kapsamında hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasının ardından İzmir'e dönen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yurt dışında olmasının mücadelelerine ivme kazandırdığını savundu.

        CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile basın toplantısı düzenleyen Özgüven, "5,5 aylık sürgün döneminden sonra" yurda dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

        Hak etmedikleri bir ithamla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürerek, ihaleye fesat karıştırmanın çok kötü bir suçlama olduğunu söyleyen Özgüven, "Hırsızlık, ahlaksızlık, namussuzluk, her şey bu suçlama içine giriyor. Hiçbir olaya karışmadığımız halde belediye meclis üyeleri ve çalışanlarıyla birlikte bizi suçladılar ama biz yılmadık, mücadelemizi sürdürdük. Yasayla bizi affettiler ama biz zaten suç işlemedik. Mücadelemiz burada yeniden başlıyor. Çünkü belediyenin bir tek kuruşunu zarara uğratmadan hatta kamuyu kara geçirdiğimiz halde suçladılar ve ceza verdiler" diye konuştu.

        Özgüven, Anayasa Mahkemesi'nde haklarını aramaya devam edeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Önce 'Kaçtı' dediler, hiç kaçmadım, işte buradayım. Benim dışarıda olmam bu mücadeleye ivme kazandırdı. Bu mücadelenin sürmesini sağladık, dışarıda olduğumuz süreçte arkadaşlarımıza daha fazla destek ve yardımcı olacağımızı düşünüyordum. Bu nedenle yurt dışına çıkmak zorunda kaldım. Geriye dönüp bakınca doğru karar verdiğimizi görüyorum. Tüm arkadaşlarım bu durumu biliyor."

        Belediye başkanlığı görevinden alınmadığını, uzaklaştırıldığını anlatan Özgüven, görevine döneceğini, kaldığı yerden devam edeceğini dile getirdi.

        "KAMU ZARARI YA DA ZİMMET YOK"

        Özgüven, yargılandıkları bir davada yapmadıkları bir ihaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle, diğer davada ise belediyenin yüzde 98 iştiraki olan bir şirketten araç alındığı için ceza aldıklarını belirterek, "Para bir cepten öbürüne giriyor, ne yiyen ne içen var. Kamu zararı ya da zimmet yok. Biz bu yargıyı da Anayasa Mahkemesi'ne taşıyoruz. Yasa çıkardık, affettik anlayışı değil. Biz bu cezayı hak etmedik" dedi.

        Milletvekili Moroğlu ise yasadaki değişiklikle ihaleye fesat karıştırma suçuna verilen cezanın 5-12 yıldan 3-7 yıla indirildiğini, kamu zararı yoksa bunun 1-3 yıl arasına hükmedileceğini belirtti.

        Özgüven'in iyi hali göz önünde bulundurularak 10 ay ceza verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılabileceğini kaydeden Moroğlu, buna hukukçuların karar vereceğini söyledi.

        "KARAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÜNCELLENECEK"

        Özgüven'in avukatı Muhittin Üstündağ da yasadaki değişiklik sonrası mahkemeye başvurarak infazın durdurulması ve kararın yasal değişikliğe uyarlanması talebinin yapıldığını, yakalama kararının kaldırıldığını, kararın da önümüzdeki günlerde güncelleneceğini ifade etti.

        Üstündağ, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği uzaklaştırma kararının da gerekçesinin kalktığını, bu süreçte kararın kaldırılmasının beklendiğini dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ