Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eski koruculardan PKK'ya çağrı

        Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'ne bağlı Gümüşyazı Köyü'nde oturan eski korucu ve köy muhtarı Halit İlhan, kendisi ve Nimet Özdemir adlı eski bir korucunun oğlunun Suriye'de 10 ay önce PKK'lılar tarafından kaçırıldığını belirtirek, serbest bırakılmalarını istedi.

        Kaçırılan Abdülvahap İlhan'ın 4 çocuk annesi eşi Fatiya İlhan da, "Eşimin Suriye'de yakalandığını duyduğumda ben Suriye'ye gittim orada araştırdım. Dediler bizim elimizde değil. Ancak, döndüğümde öğrendim ki PKK kaçırıp Irak'a götürmüş. Madem ki barış istiyoruz, ben de istiyorum ki eşimi de bıraksınlar" dedi.

        Güçlükonak'ın Gümüşyazı köyünde oturan ve eşleri Suriyeli olduğu için 10 ay önce Suriye'ye giden Abdülvahap İlhan ve Ramazan Özdemir'in Suriye'de PKK'lılar tarafından kaçırılarak Kandil dağına götürüldükleri belirtildi. Kaçırılan Abdülvahap İlhan'ın babası eski korucu Gümüşyazı köy muhtarı Halit İlhan konuyla ilgili şunları söyledi:

        "Oğlum Avdulvahap İlhan ve akrabamız Ramazan Özdemir Suriye'ye gittiler. PKK tarafından oradan kaçırılıp Irak'a götürülmüşler. Şu anda Kandil'dedirler. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Şu anda barış konuşuluyor, kim ne yaptıysa yaptı, biz barışı istiyoruz. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. 10 aydır bunların elinde. Burada herkes barış istiyor. Çocuklarımızın bırakılması için Siirt ve Diyarbakır İHD'ye başvurduk ama sonuç alamadık."

        Kaçarılan Abdulvahap İlhan'ının annesi Ayşe İlhan da, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Herkes için güzle bir dünya istiyoruz. Biz istiyoruz ki çocuklarımızı bıraksınlar. Oğlumun 4 çocuğu var, bunlara bakacak kimse yok. Biz sesleniyoruz lütfen bırakın çocuklarımızı" dedi.

        EŞİMİ BIRAKSINLAR

        Abdulvahap İlhan'nın Suriye uyruklu eşi 4 çocuk annesi Fatiya İlhan da, eşinin Suriye'de yakalandığını duyduktan sonra Suriye'ye gidip araştırma yaptığını kaydederek, "Bana ellerinde böyle biri olmadığını söylediler. Ancak, döndüğümde öğrendim ki PKK kaçırıp Irak'a götürmüş. Eşim 10 aydır PKK'nin elinde. Onlara sesleniyorum eşimi serbest bırakın. Madem ki barış istiyoruz. Ben de istiyorum ki eşimi de bıraksınlar" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ