Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de horoz dövüşü baskını: 34 gözaltı

        İzmir’in Bornova İlçesi’nde, horoz dövüşü yapıldığı belirlenen ruhsatsız bir kahveye yapılan baskında 34 kişi yakalandı. Dövüştürülen 2 horoza el konulurken, yakalanan kişiler hakkında işlem yapıldı.

        Çamdibi semti 5412 Sokak üzerindeki ruhsatsız bir kahvede horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. İşyerine yapılan baskında 9 horoz, çiftleştirme için bulundurulduğu belirlenen 1 tavuğa el konuldu, 3’ü organizatör, 34 kişi yakalandı.

        Gözaltına alınan şüpheliler emniyete getirildi. Dövüştürülen 2 yaralı horoz, Orman ve Su İşleri 4’üncü Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Dövüş yaptırılmadığı anlaşılan diğer horozlar ise sahiplerine geri verildi.

        Dövüşleri organize ettiği belirlenen 40 yaşındaki Ö.M., 55 yaşındaki O.M. ve 56 yaşındaki C.M. hakkında ’yer ve mekan temin etmek’ ile ’5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçundan işlem yapıldı. Kabahatler Kanunu’na muhalefetten her birine 180 lira para cezası kesilen diğer 34 kişi, serbest bırakıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ