Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Albaylar Mustafa Önsel ve Hanifi Yıldırım hakkında dava açıldı

        Balyoz Davası'nın 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Albaylar Mustafa Önsel ve Hanifi Yıldırım hakkında, davayı takip eden 2 gazeteciye hakaret ve kasten yaralamaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

        Önsel'in 'Hakaret' ve 'Kasten yaralamaya teşebbüs' etmek suçundan 11,5 ay ile 6 yıl 1 ay arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, Hanifi Yıldırım'ın da 'Hakaret' suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

        Balyoz Davası'nın tutuklu sanıkları albaylar Mustafa Önsel ve Hanifi Yıldırım hakkında hazırlanan iddianamede, Zaman Gazetesi muhabirleri Hanım Büşra Erdal ve Göksel Genç müşteki sıfatıyla yer aldı. Silivri Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Öztürk tarafından hazırlanan iddianamede, Balyoz Davası'nın 21 Eylül 2012 tarihli karar duruşmasında, muhabirler Hanım Büşra Erdal ve Göksel Genç'e hakaret edildiği ve fiili taaruzda bulunulduğu iddiasıyla müştekilerin avukatlarının aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

        "HAKARET VE KASTEN YARALAMAYA TEŞEBBÜS" İDDİASI

        Şüpheli Mustafa Önsel'in müştekilere hakaret ettiği ve elindeki su şişesini müşteki Hanım Büşra Erdal'a fırlattığı ancak isabet etmediğinin belirtildiği iddianamede, bu şekilde şüphelinin aleni yargılamada müştekilerin onur, şeref ve saygınlığına saldırarak alenen hakaret ve Hanım Büşra Erdal'a karşı 'kasten yaralamaya teşebbüs' suçlarını işlediği ifade edildi. Şüpheli Hanifi Yıldırım'ın da müştekilerin onur, şeref ve saygınlığına saldırarak alenen hakaret suçunu işlediği belirtilen iddianamede, şüpheliler Önsel ve Yıldırım'ın eylemlerinin Balyoz Davası'nın karar celsesine ait kayıtlarda da görüldüğü ifade edildi. Öte yandan iddianamede ifadeleri alınan şüpheliler Önsel ve Yıldırım'ın suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi. Şüpheliler Önsel ve Yıldırım, 14 Haziran 2013 tarihinde Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi görülecek duruşmada hakim karşısına çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ