Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik MHP'den sağduyu çağrısı!

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili "Bundan sonraki süreçte gerek Reyhanlılılar gerekse bütün milletimiz daha sabırlı, daha itidalli ve daha dikkatli olmak zorundadır. Provoke hareketlere açık olmamamız gerekir" dedi.

        Yalçın, aralarında MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin'in de bulunduğu parti heyetiyle Reyhanlı Kaymakamlığını ziyaret etti; patlamaların olduğu yerlerde incelemelerde bulunarak çevredeki esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu.

        Patlamada büyük hasar gören Reyhanlı Belediyesi Hizmet Binası yakınlarında açıklama yapan Yalçın, dün yaşanan olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 7 kişilik bir heyeti bölgede inceleme yapmak üzere görevlendirdiğini hatırlattı.

        İktidarın siyasi üslup çerçevesinde uyarıldığını, bu tip olayların olabileceği fikri ve düşüncesinin paylaşıldığını belirten Yalçın, buna rağmen yetkililerin MHP'nin sözlerine itibar etmemesinin işin bu noktaya kadar gelmesine yol açtığını öne sürdü.

        Bu olayla daha önce Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın aslında Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümranlığına yapılmış bir saldırı olduğunu kaydeden Yalçın, "Bu saldırının sınır güvenliğinin olmadığının, güney sınırlarının hemen hemen tümünün adeta bir kevgir haline geldiğinin, isteyenin elini kolunu sallayarak girip çıkabildiğinin bir göstergesi olduğunu" iddia etti.

        Reyhanlı halkına sabır dilemenin yanı sıra şehirdeki gergin atmosferin ortadan kalkması adına itidal tavsiyeleri olacağını ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:

        "Bundan sonraki süreçte gerek Reyhanlılılar gerekse bütün milletimiz daha sabırlı, daha itidalli ve daha dikkatli olmak zorundadır. Provoke hareketlere açık olmamamız gerekir. Bu hususta partim ve yetkili arkadaşlarım kendi içerisinde gerekli tedbirleri almıştır."

        Yalçın, hükümet ve devlet yetkililerinin heyetlerini ciddi anlamda bilgilendirdiğini ancak olaylarla ilgili konulan yayın yasağı nedeniyle bunları paylaşmalarının doğru olmayacağını söyledi.

        Bir gazetecinin yayın yasağının doğru olup olmadığını sorması üzerine Yalçın, şöyle konuştu:

        "Şu an bunun doğruluğu veya yanlışlığı üzerinde hüküm vermemek lazım çünkü tehlikeli ve büyük boyutlu bir olay. Biz o noktada çok teferruatlı bilgiye sahip olmadığımız için doğru olma ihtimalini de düşünmemiz lazım. Çünkü, burası Türkiye Cumhuriyeti'nin bir toprak parçası, önemli gelişmeler olabilir. Bunun tedbirini almak adına böyle bir yasak konmuştur. Saygılı olmakta fayda var."

        MHP'li heyet açıklamanın ardından, patlamada hayatını kaybeden Yusuf İşgör'ün evine taziye ziyaretinde bulunarak, baba Mehmet İşgör'e başsağlığı diledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ