Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay: Oradaki ağır ifadeler Belediye Başkanı’nın ifadesidir

        AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Orman ve Su İşeri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaşadığı açık mikrofon krizi için “Bakan’a konuyu aktarırken mikrofonların açık olmasının azizliğine ve bizim gafletimize ya da basın mensubunun kurnazlığına denk geldi. Oradaki ağır ifadeler Belediye Başkanı’nın ifadesidir" dedi.

        Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte yaşadıkları mikrofon krizini şu sözlerle değerlendirdi: “Dün (pazartesi) partimizin Karabağlar İlçe Başkanlığı ataması için Ankara’daydım. Olayı orada öğrendim. Bakan Eroğlu, Pazar günü İzmir’de Emirdağlılar’ın düzenlediği katmer şenliğine katıldı. Burada yörük derneklerinden bir başkan Buca Cennet Vadisi’ne gelerek kendisini Gölet’te yörüklerin yaptığı şenliğe davet etti. Bakan da bana döndü “Yer yakın mı uğrayabilir miyiz’ dedi. “Yer yakın’ dedim. O sıcakta Bakan herkesin elini tek tek sıktı ve kürsüde beş dakika konuştu. Konuşmasında Yörüklere gelecek yıl şenliklerini daha güzel bir yerde yaptırma sözü verdi. Fırsat bulursa kendisinin de gideceğini söyledi. Siyasi konuşma yapmadı. Biz oradan ayrıldıktan sonra Buca belediye Başkanı Ercan Tatı, piknik alanına giderek, “AKP’nin şovunu yaptırıyorsunuz. Bakanları getirtiyorsunuz’ diyerek ağza alınmayacak ağır sözler söylüyor ve elektriklerini kestiriyor. Konuyu Aliağa’da Bakan’a aktarırken mikrofonların açık olmasının azizliğine, bizim gafletimize ve basın mensubunun kurnazlığına denk geldi. Oradaki ağır ifadeler belediye başkanının ifadesidir. Emirdağlılar’ın yaptığı pikniğe Karşıyaka Belediye Başkanı katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Bakanı, Buca İlçesi’ne geliyor. Buca Belediye Başkanı’ndan “Hoş geldin’ demesini beklerdik. Yörüklerin yaptığı pikniğe gelmemesi tuhaftır. Bizden sonra elektriklerin kesildiğini ifade ettiler.

        TESİS GERİ ALINMAYACAK

        İl Başkanı Akay, haberden sonra Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanı ile görüştüğünü belirterek, Bakan Eroğlu’nun “Kesin cezayı alın tesisi elinden" sözlerini için de “Bakanımız Gölet’in ormana ait bir alan olduğunu düşündü. Tesisi geri alma diye bir şey yok. Orası Cemil Şeboy’un (Ak partili önceki belediye başkanı) Belediye Başkanlığı’nda belediyeye verilmiş" dedi.

        BİZİM ÜZERİMİZDEN PRİM YAPTIRILDI

        İl Başkanı Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi rahatsız eden bizden sonra bu olayın bizim üzerimizden prim yaptırılmak suretiyle basına yansıtılması bizi üzdü. Mağdur olan biziz. Olay saptırılmış ve başka yöne çektirilmiş. Basın yapmaz bunu ama arada sırada yanlış yapıyor. Çok fazla değerlendirilecek bir olay değil. Belediye başkanı düşünsün biz değil. Devlet adamı ciddiyeti bakanı ağırlamayı gerektirirdi.

        CHP’DEN TEPKİ

        CHP İl Başkanı Ali Engin de yaşanan olayın tipik AKP zihniyetini yansıtması açısından önemli olduğunu vurguladı. Engin, “AKP’liler kendi aralarında “Alalım, verelim, ceza keselim' diyor. Kimin malını kimden alıyorsun? Bunlar kanun, nizam dinlemiyor. Kendilerini devlet olarak görüyorlar. Biz ANAVATAN yönetimini de DYP yönetitimini de, MHP yönetimini de gördük ama bunlar gibisi gelmedi. Bakanlarda valilirde bir devlet ciddiyeti ve devlet adamlığı yaklaşımı vardı. Devletin bakanları, valileri kanunlara saygılıydı. Bu dönemde devlet işte bu duruma geldi. Çok yazık" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ