Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa CHP'li belediyede TC krizi

        İzmir’in Torbalı İlçesi’nde belediye binasının yenilenen tabelasına T.C. ibaresinin konulmaması büyük tepki çekti. Vatandaş meydanlara indi. Belediye geri adım attı.

        İzmir'in Torbalı İlçesi'nde belediye binasının yenilenen tabelasına T.C. ibaresinin konulmaması tepki çekti. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla meydana inince CHP'li belediye geri adım attı.

        CHP'li Torbalı Belediyesi, belirlediği yeni logosunun kullanılacağı tabelasını astırdı. Yeni tabelada T.C. ibaresinin olmadığını gören vatandaşlar tepki gösterdi. CHP içinden yükselen sesler üzerine belediye yetkilileri tabelanın değişiminden haberlerinin olmadığını iddia etti. Ellerine Türk bayrakları alan çok sayıda vatandaş belediye önünde toplandı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ve belediye yetkilileri arasında tabela değişimi sırasında tartışmalar oldu. Olayı duyan vatandaşlar belediye binası önünde toplanıp, eyleme destek verdi.

        İşçi Partisi İlçe Başkanı Muzaffer Yıldırımer yaptığı açıklamada, "T.C. ibaresi tekrar yerine takılıncaya kadar oturma eylemi yapacağız. CHP'li belediyenin bu yaptığını, Türkiye Cumhuriyeti adına bir hakaret olarak kabul ediyoruz" dedi.

        Tabela asıldığı sırada olay yerinde bulunan Torbalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ergün de T.C. ibaresinin kaldırılmasına tepki gösterdi. T.C. ibaresi olmayan bir belediyenin düşünülemeyeceğini belirten Ergün, "Bunu hiç kimse kabul etmez, bunu hiç kimse içine sindiremez. Bu vatan kolay kurulmadı ve kolaylıkla teslim edilmeyecektir" dedi.

        Artan tepkiler sonrasında, belediye personeli, T.C. ibaresinin kaldırıldığı tabelayı kapatacak şekilde Türk bayrağı astı. Gittikçe büyüyen tepkiler karşısında, geri adım atan belediye, çareyi yeni tabelanın üzerine kağıttan yapılmış T.C. harfleri yapıştırmakta buldu.

        TABELAYI TAMAMLADILAR

        İzmir'in Torbalı İlçesi'nde belediye binasının yenilenen tabelasına T.C. ibaresinin konulmamasının büyük tepki çekmesi üzerine geri adım atan belediye tabelaya son şeklini verdi. Vatandaşın tepkisi üzerine T.C. ibaresini kağıtlarla yapıştıran belediye, tabeladaki değişiklikleri tamamladı. Kabartma T.C. harfleri eklenen tabelanın üst kısmına da belediyenin yeni logosu yerleştirildi.

        BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

        Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da bir açıklama yaparak T.C. ibaresinin kaldırılmasının söz konusu olmadığını, durumun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirtti. Uygur, belediyesinin bugüne kadar gerek Türkiye Cumhuriyeti gerek Atatürk ve ilkeleri gerekse de Türk bayrağı konusunda son derece hassas olduğunu dile getirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ