Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fatmagül Fakı, Nazenin Tokuşoğlu'nun sorularını yanıtladı

        Nazenin Tokuşoğlu - HT PAZAR

        Daha Survivor'a haftalar kala hakkında çıkmadık haber kalmadı. Her yeri estetik, gözleri lens, çakma Adriana, futbolcu Tuncay Şanlı'nın sevgilisi... Bense karşı takımda olmama rağmen her gün daha bir sevdim onu. yaşına göre gösterdiği olgun tavırları, sporcu olmamasına rağmen zor oyunlara direnen kolları, bacakları ve sımsıcak gülümseyen gözleri vardı Fatmagül'ün. Peki hangi esprilere çok kızıyor, adadan dönünce öğrendiği hangi haberle dünyası yıkıldı, isminin hikâyesi ne, estetiği var mı? Bir de futbolcu Tuncay Şanlı'yla olan ilişkisinde son durum ne? İşte bilinmeyen Fatmagül.

        Biraz tanıyalım seni...

        1990'da Konya'da doğdum. Annem de babam da Hataylı ama babam polis olduğu için Mevlana topraklarında doğmuşum.

        Ben de babamın mesleği gereği Mevlana topraklarında doğmuşum... Hayat enteresan. Neyse, polis kızı olmak ne demek?

        Başlı başına ağırlık demek. Saygılı olmak, durman gerektiğin yeri bilmek, cesur olmak demek... Sonumu bilmeden risk almam bundandır. Acemilikten değil başaracağıma inanmaktan.

        Nasıl bir babadır, polis baba?

        Ne kadar sert gözükse de çok sevgi doludur. Benimki bir de Balık burcu, yemek yapar, ağlarsam hemen ağlar.

        Ağlarsa babam ağlar diyorsun...

        Yok annem de ağlar. Muhabbeti süperdir babamın. Geçen çevirme oldu, arabamı satmadan önce. Ehliyette soyadımı görünce memur "Baban polis mi senin" dedi, tanıdı babamı. Üniformalı gördüğüm hostesle de gurur duyarım.

        'ÜNİFORMALI MESLEKLERE SAYGIM VAR'

        Üniformaya zaafın var yani...

        Sanırım. Üniformalı mesleklere çok saygım var.

        Fatmagül isminin bir hikâyesi var mı?

        Babaannemin adıydı Fatma. Babam koymak istemiş. Gül'ü annem rüyasına giren bir dededen duymuş. "Kızın olacak adını Gül koy, hayatı boyunca gülsün" demiş. İkisi de vazgeçmeyince, bari Fatmagül olsun demişler.

        "Fatmagül'ün suçu ne" esprilerine kıl oluyor musun?

        Önceleri takmıyordum ama babaannem ben adada yarışırken vefat etmiş. Cenazesine de gidemedim. Onun için biri saçma sapan bir espri yaptığı zaman kızıyorum ve gözlerimi dikip bakıyorum.

        'EN AÇ KALAN BENDİM'

        Survivor maceran nasıl başladı?

        Bir arkadaşım Acun Ilıcalı'yı tanıyordu. Bir gece, herhalde 1 falandı. Görüşmeye çağırdılar.

        Beni görünce "Bak Fatmagül bu çok zor bir yarışma, yapabilir misin" dedi. Altından girdim üstünden çıktım ve ikna ettim.

        Bana inanılmaz mesaj geliyor "Acun Bey'e bizi ulaştırın" diye. Sence hangi cümlen etkiledi?

        "Islak kumda uyurum, zor şartlara alışığım" dedim, ikna oldu. Kendimi adada buldum. İddia ediyorum, o yarışmada en aç kalan benim. Okyanus suyuyla pirinç... Bir kaşık alıyorum gitmiyor. Herhalde iki ayda toplam 10 kaşık yemişimdir o pilavdan. Gerçekten aç kaldım. Allah'ın gücüne gitmesin ama, nefret ettim pirinçten. Uzun süre yiyemeyeceğim.

        Çok düştün, hepimiz düştük ama sen daha çok hasar aldın...

        Evet, baksana bacaklarıma! Çok fena... Ama düşsem de kalktım, bir daha koştum. Bir çok oyunu açlıktan ölmek üzereyken oynadım. Kolum sakatlandı, ertesi gün yarışmaya kalktım. İki kat güçlüyüm artık. Ne ufak şeylere üzülüyormuşum, okyanusu seyrederken hep bunları düşündüm.

        Dönünce neler yazdılar?

        "Survivor için fazla insandın", "Çok güzelsin" diyenler var. Eleştiren de var, mesela "Çok kaldın" diyenler var ama bu benim suçum değil. Tabii ki kalabileceğim kadar kalmak isterim. "Beni yazın" diyecek halim yok. Kaldı ki adadaki huzuru sağlayandım ben; Duygu'yla kıyasladığında. İstediği kadar yarışları kazansın, adada huzur yoksa ne işe yarar? Performans yarışması değil Survivor. Ben oraya insanlığımla renk kattım. Birçok oyun da aldım.

        Yarışmada kimi çok sevdin?

        Murat ve Hilmi'yi kardeş gibi sevdim. Bozok ağabeyin bir eliyle beslemediği kaldı bizi. Papağan balığını sevmedik diye suda iki saat fazla kalıp sevdiğimiz balığı yakalamak için uğraşırdı. Hangi yarışmacı bunu yapar? Duygu'yu çok değiştirmeye çalıştım adada. Her şeye rağmen kötüyse yapacak bir şey yok, düzelecek bir tarafı varsa alttan alarak çabalarım. Duygu'nun da bazı yönlerini sevdim, sonradan hak verdim. Yani o öyle yarışmak istiyor, saygı duydum. Mustafa da kardeşten öte oldu benim için, çok da komiktir. O yönünü gösteremedi diye çok üzülüyorum.

        Kadın olmak ayrı zordu değil mi? Özel durumlarda ne yaptın?

        Kâbus gibiydi. İki ay boyunca adet olmadım ada şartlarından dolayı. Hatta hâlâ devam ediyor bu durum. Uzun süre kabızlık yaşadım. Çok sancı çektim. Duygu da benim gibiydi. Doktor "Çok normal" dedi. Daha duygusal oluyorsun. Ümit Karan'la ben futbol oynasam kim kazanır, sonuç beli. Beceri ve zekâ oyunlarında eşittik tabii.

        'Sunucu ya da spiker olmak istiyorum'

        Annen, baban ne dedi gitmene?

        "Bir bildiği vardır kızın" dediler, çıktığımda da "Gurur duyduk"...

        Annen kime kızmış seyrederken?

        Duygu'ya, Dağhan'a ve Bennu'ya. Bennu'nun konuşma üslubundan hoşlanmamış, Dağhan'ın tavırlarından. Ben ne hissettiysem onlar da aynını hissetmiş. Doğukan'ı çok sevmiş, Hilmi ve Murat'ı da aynı şekilde. Hilmi, Murat, Duygu ve Doğukan son dördüm bu arada.

        Üç isim benimkiyle tutuyor. Peki umduğunu buldun mu orada?

        Bulmaz mıyım, çok şey kattı. "Bu dünyaya bir kere geldin ve zorlukları bilerek kendin için yaşa" diyor Allah. Ben de öyle yapacağım.

        23 yaşına göre çok olgunsun...

        Yetiştiriliş tarzım ve erken yaşta iş hayatına atılmış olmamdan sanırım. Annemle babam 6 yıl önce ayrıldı, bu da çocukları çabuk olgunlaştırıyor. Nerede duracağımı çok iyi biliyorum, o yüzden de kimsenin kalbini kırmam. Bu saflık değil. İnsana insan olduğu için değer veriyorum. Ama en kötü özeliğim de bu, en iyi gibi gözükse de.

        Çok darbe yemiş gibi konuştun!

        Çook... İyi niyetimi suiistimal eden çok oldu.

        Maddi anlamda nasıl bir çocukluk geçirdin? Nelerden mahrum kaldın?

        Şımarık büyümedim ama en başta okuttular, daha ne olsun ki? Babam memurdu, annem estetisyendi, emekli oldu. Ama hiçbir şeyde gözüm kalmadı.

        Eğitim durumun ne?

        Aydın Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü mezunuyum. Dergilerde staj yaptım ama sevdiğim bir iş değildi. THY ilanlarını görünce hostes olmaya karar verdim. 2.5 yıl orada çalıştım. Sonra "Bu da değil" dedim. Sürekli risk aldım. İki sene sonra amir olacakken bıraktım ve Survivora gittim. Şimdi yarım bıraktığım diksiyon eğitimini tamlayıp sunucu ya da spiker olmak istiyorum. Çok büyük paralarda gözüm yok. Hayatımı idam ettirebileyim yeter.

        371 lira mucizesi

        Gelelim güzellik meselesine. Kimden gelir bu hatlar?

        Hataylı annemden gelir. Ama Almanya'da büyümüş. Annemin burnu daha küçük. Babam der ki "Allah tığla delmiş sizin burnunuzu".

        Almanya'nın suyu da var yani işin içinde... Peki ya Araplık? Hataylısın diye sordum.

        Belki genlerimizde vardır. Ağabeyim de benim gibi esmer.

        Hiçbir yerinde estetik yok mu?

        Hiçbir yerimde! Kontrol olacağım en sonunda, doktordan rapor alacağım. O kadar çok soruluyor ki.

        Şımarasın gelmedi mi hiç?

        Asla... Bende aşırı derecede Allah korkusu var. THY'ye girmeden önce çok dua ettim, namaz kıldım. "Girersem adak adayacağım" dedim. Sonra unuttum. İçim o kadar huzursuzdu ki, 3 ay sonra bir anda bunu hatırladım. Annemle teyzemi aldım adak yerine gittim. Cüzdanımda bir miktar para var ama ne kadar tam bilmiyorum. Bir koyun seçti annem sonra beğenmedi, değiştirdi, ikinciyi de beğenmedi, en sonunda birine "Tamam" dedi. Adam fişi verdi. 371 lira yazıyor. Cüzdanımı açtım 370 lira bir de1 lira vardı.

        İnanmıyorum!

        Yemin ederim. Hiç güzelim diye böbürlenmedim o yüzden. Allah seni öyle bir duruma getirir ki o güzellik başına bela olur.

        'Tuncay olmasa da öyle davranırdım'

        Uzun zamandır Tuncay Şanlı'yla ilişkin konuşuluyor. Nasıl tanıştınız?

        Ortak bir arkadaşımız tanıştırmıştı, 1.5 seneye yakın birlikteliğimiz var. Sağlam, ciddi bir ilişki oldu ama hayat sürprizlerle dolu, onun getirdiklerini yaşayacağız.

        Adadayken hareket alanını kısıtladı mı bu durum? Kıskançlık çıkmasın diye...

        Hayır, nasılsam öyleydim. Ne kimseye oynadım ne de rol yaptım. Sürekli erkeklerin yanındaydım neticede. Babam benimle gurur duyuyorsa ikinci, üçüncü şahıslara sormam bile.

        Bitti mi yani...

        Havada kaldı. Net bir şey söyleyemiyorum şu an ama geldiğimden beri görüşmedik.

        Ama başka biri de yok.

        Kesinlikle hayır...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ