Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ertuğrul Günay'dan çarpıcı tweetler

        Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti'ye katılışının 6. yılında Twitter'da değerlendirmelerde bulundu.

        Günay, Twitter'daki hesabında Ak Parti'deki 6 yılını şöyle değerlendirdi:

        1- 6 Yıl önce / 29 Mayıs 2007'de 27 Nisan Muhtırasına ve darbe çağrılarına karşı durarak -ve hiçbir partiye üye değilken- AK Parti'ye katıldım.

        2- 29 Mayıs'ta Grup'ta "Bugüne kadar inandıklarımı/savunduklarımı aynı kararlılıkla savunmaya devam ederek" AK Parti'ye katıldığımı söyledim.

        3- Bu 6 yılda, darbe zihniyetini geriletmeye katkı yapmaktan, birçok tarihi eseri koruyup, binlercesini ülkemize getirmekten gurur duydum.

        4- Bakanlığım boyunca inandıklarımı -herkese karşı / her durumda- kararlılıkla savunmaktan kaçınmadığıma vicdan sahipleri ve Allah şahittir!

        5- Bu tavrımın bedelini ödedim (Bilen biliyor); -halkın sevgisiyle-ödülünü de gördüm. Yaşamım boyunca "Hakk bildiğim yolda" yalnız da yürüdüm.

        6- "Komşusu açken tok yatan bizden değil" sözü insana yakıştığı gibi "Haksızlıklar karşısında susmanın" da ancak şeytana yakışacağına inandım.

        7- Bu inanç ve kararlılıkla sadece vicdanımın ve -büyük çoğunluğu AKParti'li- masum ve mazlum halkın sesini dinledim; buna devam edeceğim.

        8- Bunları iz'an /i nsaf sahiplerinin bilmesi için yazdım.İz'ansız ve insafsızların şerrinden Yaradan'a sığınırım... "..e'uzü biRabb'in nas!"

        9- Son: "Vel'asr! İnsan yok olup gidicidir; ancak inananlar, doğru işler yapanlar, Hakk'ı öğütleyenler ve (bu yolda) sabredenler kalıcı".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ