Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uyuşturucu operasyonunda cephane çıktı

        Adana’da, polisin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda Osman Oğuz’un evinde 120 kilo esrar ele geçirildi. Zehir tacirinin evinde yapılan aramada uyuşturucunun yanı sıra 2 el bombası, bomba yapımında kullanılan patlayıcı malzemeler, pompalı tüfek, tabanca, 2 elektro şok cihazı ve 150 mermi bulundu.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, sokak satıcılarına yönelik olarak merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde çalışma yaptı.

        Özel Harekat Timleri’nin de destek verdiği operasyona 150 polis katıldı. Uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen Osman Oğuz’un bölücü terör örgütü lehine korsan gösterilerin yapıldığı sokaktaki evine şafak vakti giren polisler, 120 kilo esrar ele geçirdi.

        Evde yapılan detaylı aramada, parça tesirli 2 el bombası, bomba yapımında kullanılan patlayıcı malzemeler, bir pompalı tüfek, bir tabanca, 150 mermi, 2 elektro şok cihazı, terör örgütüne ait propaganda malzemeleri bulundu. Üzerinden Ayhan Yıldırım adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan ev sahibi Osman Oğuz gözaltına alındı.

        Sorgusunda cinayet suçundan 17 yıl hapis cezası aldığını, polisin kontrollerinde yakalanmamak için sahte kimlik kullandığını itiraf eden Oğuz, ifadesinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

        Öte yandan uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin önlenmesi için aralıksız olarak çalışma yürüten Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin, son bir hafta içinde gerçekleştirdiği 17 operasyonda toplam 359 kilo esrar ele geçirdiği, olayla ilgili gözaltına alınan 26 şüpheliden 23’ünün tutuklandığı bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ