Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te gaz bombası eleştirisi

        CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM Genel Kurulu'na biri patlamamış iki gaz bombası kapsülü getirdi. li Atıcı, milletvekillerine gösterdiği patlayan gaz bombasının, ODTÜ'lü Barışık'ın kafasına isabet eden gaz bombası kapsülü olduğunu öne sürdü. Kapsülü eline alan ve inceleyen TBMM Başkanekili Meral Akşener, "Patlamaz değil mi?" diye sordu.

        TBMM Genel Kurulu'nda dün 5 yeni vakıf üniversitesi kurulmasını öngören tasarının 1. maddesi kabul edildi.

        Ankara'da Anka, İstanbul Esenyurt, Adana'da Kanuni, Konya'da Gıda ve Tarım ile Gaziantep'de Sanko üniversitelerinin kurulmasına, Altın Koza Üniversitesi'nin adının İpek Üniversitesi olarak değiştirilmesini öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde söz alan muhalefet partisi milletvekilleri, tasarı kabul edilmeden Altın Koza Üniversitesi'nin adının, internet sitesinde İpek olarak değiştirilmesini eleştirdi.

        CHP'Lİ ATICI, MECLİS'E GAZ BOMBASI KAPSÜLÜ GETİRDİ

        CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, madde üzerinde konuşurken, yanında getirdiği gaz bombası kapsüllerini gösterdi. Atıcı, "Bunların birisi patlamış, birisi patlamamış. Ben bunları ODTÜ'de topladım. Bu patlayan kapsül Barış Barışık'ın kafasına isabet ediyor ve beyin kanaması geçiriyor" dedi.

        AKŞENER: PATLAMAZ DEĞİL Mİ?

        Bunun üzerine TBMM Başkanekili Meral Akşener, "Patlamaz değil mi?" diye sordu. Atıcı da "Valla bilmiyorum, patlarsa bunun sorumlusu AKP" diye konuştu.

        Aytuğ'un konuşmasının ardından görevli kavas, patlamamış olan gaz bombasını alarak Başkanlık Divanı'na götürdü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ