Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Twitter kuşu'nu kafese koydular

        Mehmet İNMEZ/AHT

        Taksim Gezi Parkı protestolarının İzmir'deki 9'ncu gününde 5 bine yakın vatandaş Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Twitter'in sembolü kuşun maketini demir kafes içerisine koyarak, operasyonları protesto etti. 'Stajyer Devrimci' yazılı pankartla oturan 8 aylık Efe isimli bebek ise alana gelenlerin maskotu haline geldi.

        Gezi Parkı protestolarına destek için 5 bine yakın İzmirli akşam saatlerinde ellerinde dövizlerle Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu. Hem eğlenen hem de protesto eden vatandaşlar cimler üzerine kurdukları çadırlarda çeşitli etkinliklere imza attı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de, İzmir polisinin Twitter operasyonunda 34 kişinin gözaltına alınmasını ilginç bir yolla protesto etti. Öğrenciler, Twitter'in sembolü kuşun maketini demir kafes içerisine koyarak, operasyonları protesto etti.

        STAJER DEVRİMCİ

        Protestolara kadın dernekleri de karşı çıktı. Kadın şiddetine 'hayır' diyen, 30'a yakın kadın, 'Kadın şiddetine ve Tayyip'e hayır' sloganları attı. Eylemcilere alandaki vatandaşlarda destek verdi. Eylemcilerin bazıları alanda protesto gösterileri yaparken, bazı eylemcilerin de çimlerin üzerinde çadır kurup kitap okuduğu görüldü. Alanda 8 aylık Efe Yıldırım isimli bir bebek de ilgi odağı oldu. Önünde 'Stajer Devrimci' pankartı bulunan Efe bebek, elinde tabak ve kaşığı ile davul çalmaya devam edince, İzmirliler alkışladı. Meydana gelen bazı gruplarda kitap okuyarak ve yoga yaparak Gezi Parkı protestolarına destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ