Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Duranadam" gözaltına alındı

        TAKSİM Metro çıkışında "Duran Adam" öncülüğünde hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başlayan grubu polis dağıttı. Erdem Gündüz'ün müdahaleden hemen önce alandan ayrıldığı belirtilirken, 10 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

        Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahelisini ilginç şekilde protesto etti. Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Erdem Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı. Yaklaşık 300 kişiye ulaşan grup bekleyişine devam etti. Bugün saat 01.50'de AKM önünde konuşlanan polis ekipleri eylemcileri dağıtmak için harekete geçti. Polisin güç kullanmadan yaptığı müdahaleden dakikalar önce Erdem Gündüz'ün alandan kendiliğinden ayrıldığı öğrenildi. Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.

        BİR KADIN YERE YIĞILDI

        TAKSİM Metro çıkışında dün akşam saatlerinde başlayan "Duran Adam" eylemine kadınlar da destek verdi. Gece geç saatlerde 3 kadın bekleyişini gün aydınlana kadar sürdürdü. Kadınlardan biri yere yığılarak baygınlık geçirdi.

        BEŞİKTAŞ

        Taksim’deki "Duran Adam" protestosunun ardından bir eylemcide saat 00.00’da Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 5 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş'da ki bekleyen eylemcinin yanına 10 çift ayakkabı ve terlik bırakıldığı görüldü. Ayakkabılar arasında bir çift çocuk ayakkabısı olması dikkat çekti.

        İZMİR

        Taksim Metro çıkışında, Gezi Parkı'na yapılan müdahaleyi hareket etmeden ve konuşmadan bekleyerek protesto eden 'Duran Adam' Erdem Gündüz'e İzmir'den de destek geldi. Çok sayıda gösterici Gündoğdu Meydanı'nda hareket etmeden bekledi.

        TAKSİM'DE SABAH

        Göstericilerden bazıları Taksim Meydanı'nda yerlere yatarak uyurken, bazıları da çevrede temizlik yaptı. Taksim ve çevresinde görevli polisler ise sandalyelere oturarak ve kaldırımlara oturarak dinlenireken belediye işçileride meydanda temizlik çalışmaları yaptı.

        Taksim Meydanı'nda dün akşam saatlerinde başlayan 'duran adam' eylemine kadınlar da destek verdi. Gece geç saatlerde iki kadın dönüşümlü olarak 'duran kadın' eyleminde bulundu. Ancak beyaz kıyafetli bir kadın ayakta durmaya fazla dayanamadı. Tansiyonu düşen kadın yere yığıldı.

        Taksim Meydanı'nda dün akşam saatlerinde Erdem Gündüz isimli bir kişinin başlattığı 'duran adam' eylemini kadınlar da sürdürdü. Gece geç saatlerde bir kadının 4 saat süren eylemini beyaz kıyafetli başka bir kadın devraldı. İsmi öğrenilemeyen beyaz kıyafetli kadın, eylemi yaklaşık 1 saat sürdürebildi. Tansiyonu düşen eylemci, birden yere yığıldı. Kadın eylemcinin yardımına arkadaşları yetişti. Ayakta durmakta zorlanan kadına su veren eylemciler, yorgunluktan kendinden geçen arkadaşlarını bir taksiyle hastaneye kaldırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ