Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Evliyken sevgilisine düğün yaptı, tazminat ödeyecek

        İsmet ACAR / BURSA (AHT)

        Bursa’da ayrı yaşadığı kocasının bir başka kadına düğün yaptığını öğrenen eşin açtığı davada, koca 35, yeni karısı da 5 bin lira tazminat ödemeye mahkûm oldu. Mahkeme ayrıca eski çiftin boşanmasına da karar verdi

        BURSA’da yaşayan ve Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan 36 yaşındaki Arzu A., 2003 yılında meyvesebze komisyonculuğu yapan Vural A. ile hayatını birleştirdi. Çiftin 1 yıl sonra bir oğulları oldu. Ancak ikili geçimsizlik yaşamaya başlayınca, 2009 yılında evlerini ayırdı. Ama bu süreçte Arzu A.’yı şok eden bir gelişme yaşandı. Arzu A., kocası Vural A.’nın, Tuğba Ç.’ye 7 Mayıs 2011 tarihinde, kendi düğünlerinin de yapıldığı otelde düğün yaptığını ve kadının hamile olduğunu duyunca şoke oldu. Düğünde çekilen fotoğrafları gören Arzu A., hemen avukatını arayıp boşanma davası açtı.

        VELAYET ANNEYE

        Eşinin kendisi ve sevgilisi ile yaptığı düğün fotoğraflarını da dava dosyasına kanıt olarak koyan Arzu A., 100 bin TL’si maddi, 150 bin TL’si manevi olmak üzere toplam 250 bin TL tazminat, aylık bin TL nafaka ve oğlunun velayetini istedi. Arzu A., bu sırada, nikâhlı olduğunu bildiği halde eşi Vural A. ile düğün yapan Tuğba Ç. hakkında da 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Bursa 5’inci Aile Mahkemesi, önceki gün görülen davada kararını açıkladı. Mahkeme, Vural A.’nın başka bir kadınla birlikte olmak suretiyle sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığı ve evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında tam kusurlu olduğunu belirleyerek, çiftin boşanmasına karar verdi. Çocukları B.A.’nın velayetini de anne Arzu A.’ya verdi. Mahkeme, ayrıca Vural A.’nın çocukları B.A. lehine verilen 350 TL nafakanın devamına karar verirken, Vural A.’yı, boşandığı eşi Arzu A.’ya da 10 bin TL’si maddi, 25 bin TL’si manevi olmak üzere toplam 35 bin TL tazminat ödemeye mahkûm etti. Verilen tazminat miktarını yetersiz bulan Arzu A., kararı temyiz etti. Arzu A.’nın, Tuğba Ç. alehine açtığı 50 bin TL’lik tazminat davası da sonuçlandı. Mahkeme, Tuğba Ç.’nin, evli olduğunu bildiği bir adamla ilişkiye girdiği için, Arzu A.’ya 5 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Koca ve yeni eşin davaları Yargıtay’a taşımadığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ