Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zahide nine: Taksim Türk milletinin

        Taksim Gezi Parkı'nda gözaltına alınanlar için Emniyet'e gelen SDP 'li gruba tepki gösteren emekli Zahide Özay, Zahide Nine olarak gündeme gelmişti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kayseri'deki mitinginde, Zahide nineden söz ederek, "Zahide Nine İstanbul'da vandalların önüne çıkıp yeter artık dedi. Bu çok önemli. Analarını ağlattı. Zahide Nine'ye ne dediler. Git sana para verirler dediler. Ama o ne dedi? Ben bu memleketin emeklisiyim, param var benim dedi. O Zahide Nine'nin eli öpülür. Artık Zahide Nine'ler susmuyor, millet susmuyor. Makarnacı, kömürcü diye aşağıladıkları millet bunlara artık boynunu bükmüyor." dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın övgüyle bahsettiği Zahide Nine Habertürk'e konuştu. Çevresinden destek gördüğünü belirten Zahide Nine şunları söyledi:

        "Ben içimden geldiği gibi görüşümü aktardım. Bu bayrağın altında bu topraklarda ekmek yiyoruz. Yediğiniz ekmeği neden inkar ediyorsunuz. Basın açıklaması yapanların elinde bir tane Türk bayrağı yok. Belli ki terör örgütü mensupları. İçlerine girdim, basın açıklamasını durdurdum. Ben konuştum. Açıklamanın ardından "hadi dağılın, bu memleket hepimizin. Taksim size ait mi, Taksim Türk milletinin" dedim. Ben emekli maaşımla şerefimle yaşamımı sürdürüyorum. Ben 'para' konusuna çok kırıldım. Ben parayla satılmış biri değilim. Herhangi bir parti mensubu değilim. Vatandaşı gözettim, yapmadığım hizmet kalmadı. Vatanı koruyan, yeşili koruyanın yanındayım. Başbakan'a saygılarımı gönderiyorum, Türkiye bunu da atlatacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ