Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li belediye başkanı 121 gün sonra serbest

        Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik ve beraberindeki 41 sanık hakkında 22 ile 159 yıl arasında hapis cezası istenen davanın ilk duruşmasında Başkan Çelik'in de aralarında bulunduğu tutuklu 13 sanık, haklarında yurt dışında çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik'in de yer aldığı 13'ü tutuklu 42 sanık, 'suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla 22 ile 159 yıl arası hapis istendiği davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

        Duruşmanın ilk gününde Başkan Çelik dahil 13'ü tutuklu 15 sanık ifade verdi. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.30'da başlayan duruşmaya Necdet Vural başkanlık etti. Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitini yaptıktan sonra bir süre duruşmaya ara verdi, ardından sanıklara suçlamalara ilişkin sorular yöneltildi. Başkan Çelik, iddianamede yer alan suçlamalar karşısında kendisini savunurken, belediye başkanı olarak olumlu olumsuz görüşmeleri olduğunu dile getirerek, "Cep telefonum 24 saat açık. Yasa dışı alınan bir ödeme yok. Suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

        DİNLEME KAYITLARI İMHA EDİLMELİ

        Çelik'in Avukatı Adnan Özeren de Mahmutlar Belediyesi'ne denetim yapılmadığını, sadece telefon dinleme tape kayıtlarıyla hareket edildiğini savunarak, "Delil araştırma yoluna gidilmeden, şartlar oluşmadığı halde teknik takip yapıldı. Hukuka aykırı gerçekleşen bu durumdan dolayı dinleme kayıtlarının imha edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

        Akşam saat 21.00 sıralarında sona eren yargılamanın ilk gününde mahkeme heyeti Belediye Başkanı Çelik, Suat Gülseven, Sabri Avcı, Sezai Karaduman, Emre Özbaşaran, Mehmet Avcı, Selçuk Cebeci, Turgut Dingil, Hasan Çelik, Fatih Nerman, Serkan Saroğlu, Hasan Barçın, Hasan Çelik'i 121 gün sonra çıktıkları mahkemede cezaevinde kaldıkları süreyi göz önüne alarak ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliye etti. Mahkemenin kararına sevinen sanık yakınları, adliye çıkışında birbirlerine sarıldılar.

        KURBAN KESİLDİ

        Salıverme işlemlerinin tamamlanması için Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürülen sanıkları karşılamak için yaklaşık 500 kişi cezaevi yolunda toplandı. 13 tutuklu sanığın gece 24.00 civarında salıverilmeleri üzerine cezaevi çıkışında kurbanlar kesildi. İlk olarak eşi Fethiye Çelik'e sarılan Başkan Ali Çelik, omuzlara alınarak alkışlandı. Başkan Çelik, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, "Adalete güvenim sonsuz ve yerini buldu. Çok mutluyum" dedi.

        Ali Çelik, eşi Fethiye, kızı Ezgi ve oğlu Savaş, kendisiyle birlikte yargılanan kardeşi Hasan Çelik ile birlikte, 'Mahmutlar seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde yaklaşık 1 kilometre kadar yürüdü, ardından annesi Gümüş Çelik'in yanına gidip elini öptü. Çelik'i, Demokrat Partili Konkalı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ile CHP'li Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras yalnız bırakmazken, ilçe teşkilatı karşılamada yer almadı.

        Mahmutlar Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan 13 ihbar üzerine, 2011 yılının Kasım ayında başlatılan soruşturma kapsamında İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şubat ayında Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik ve iki belediye meclis üyesinin de bulunduğu kişiler gözaltına alınmış, 30'a yakın ev ve iş yerinde arama yapılmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ