Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 35. madde Meclis'te görüşülüyor

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu, darbelere zemin oluşturduğu ileri sürülen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde de değişiklik yapılmasını öngören "Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı görüşmeye başladı.

        Komisyon toplantısı başında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kanun tasarısına ilişkin bilgiler aktardı. Demokratikleşme kapsamında TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin yenileneceğini dile getiren Yılmaz, maddenin TSK'nın görevinin "Yurtdışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır." şeklinde değişeceğini ifade etti.

        Yılmaz'ın kanun tasarısıyla ilgili sunumunun ardından Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, CHP'lilerin daha önce konuya ilişkin verdikleri teklifin bununla birleştirilmesi teklifini oyladı. Oylama sonucu hükümetin sunuduğu tasarı üzerinden konunun görüşülmesine karar verildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ