Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 30 yıllık kan davasını Başbakan bitirdi

        Kars'ın Susuz İlçesi’nin Büyük ve Küçük Çatak köylüleri arasında 2 kişinin öldürüldüğü, 20 kişinin yaralandığı kan davasının son bulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, barış elçisi olarak Ankara’dan Bahattin Özbuğutu ve Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz’ı görevlendirdi. İki köy halkını barıştırmak için gösterilen çabalar olumlu sonuç verdi. Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesinde kan davalıların katıldığı barış yemeği verildi. Vali Eyüp Tepe, Kars Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, Ardahan Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Köksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Emniyet Müdür Vekili Hayri Özcan, İl Müftüsü Mehmet Genç, Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, Susuz Belediye Başkanı CHP’li Ali Yeğin, daire müdürleri, muhtarların da hazır bulunduğu yemekte İl Müftüsü Mehmet Genç barışın sürekliliği için dua etti. Büyük ve Küçük Çatak köylüleri birlerine sarılarak bir daha kavga etmeyecekleri ve kan akıtmayacaklarına ilişkin söz verdi.

        ’BARIŞ BAŞBAKAN’IN ESERİ’

        Barışın mimarı olan Bahaddin Özbuğutu, 2009 yerel seçimleri öncesinde koordinatör olarak görevliyken kan davasını öğrendiğini belirterek şunları anlattı:

        "Anaların yürekleri korku ile dolu olduğunu, endişeli olarak eş ve çocuklarının dönüşlerini kaygı ile beklediklerini gördüm. Konuyu ilettiğim Sayın Başbakanımız her iki köyden vatandaşlarla telefonla konuştu. Yayla, mera sorunlarının çözümü için ilgililere de talimat verdi. Kaymakam da merayla ilgili sorunu her iki köyün razı olacağı şekilde prokotola bağladı. Ve sonunda huzur ortamı sağlandı."

        Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz da, "Barış, sayın Başbakan’ın eseri. Başbakanımızın Ankara’dan gönderdiği koordinatörle birlikte iki köy arasında adeta mekik dokuduk. Sağolsun köylüler de Başbakınımızın isteğini yerine getirip barışa sıcak baktılar. Artık kan akmayacağı için herkes çok mutlu" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ