Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili vekilin sözleri gerginliğe yol açtı

        CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi yerinden söz alarak, Zeyid Aslan'ın, TBMM Genel Kurulu'na gelerek, sözlerinden duyduğu pişmanlığı ifade etmesi beklenirken, tam tersi bir anlayışla adeta sözlerinin arkasında duran, onları mazur göstermeye yönelik ya da "benzer sözleri başkaları da söyledi, benim yaptığımda ne var?" gibi bir anlayışla burada konuşma yapmış olmasını çok daha üzücü bulduğunu söyledi. Hamzaçebi, şu ifadeleri kullandı:

        "Yine bir üzücü nokta, bu konuşma AK Parti grubuna mensup bir kısım milletvekilince alkışlarla karşılanmıştır. Böylesi bir konuşmanın alkışlarla karşılanmasını, hakikaten üzüntüyle karşılıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi adına söz alan değerli grup başkanvekili güzel bir konuşma yaparak, bu konuda gruplarının görüşlerini ifade etti. Bunu önemli karşıladığımı ve mutlu olduğumu ifade ediyorum.

        'Geliyorum' diyen bir krize davetiye çıkarmak, bu krizi öngöreremek, başkanlık makamına uygun düşmemiştir. Bu kriz hiç yaşanmayabilirdi, önlenebilirdi. Bu konuda Başkanlık Divanı üzerine düşeni yapmamıştır. 2-3 gündür böyle bir tabloyu yaşıyoruz. Başkanlık makımını daha dikkatli olmaya davet ediyorum."

        AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Eliştaş söz alarak, bir önceki oturumda yaşadıkları hadiseleri üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

        Milletvekili arkadaşının kadın gazetecilerle ilgili söylediği ifadeyi, AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır'ın, uygun bulmadığını ifade ettiğini hatırlatan Elitaş, şunları kaydetti:

        "Milletvekilinin özür dilemek, sözünü geri alma babında yaptığı konuşmayı maalesef muhalefet milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak, gürültüyle kesmeye çalışmışlar. Aynı hassasiyeti, Twitter'dan bir milletvekili tarafından sayın Başbakan'a hakaretleri, küfürleri ve annesine yapılan küfürleri de için de beklerdim. Öte yandan bir milletvekilinin polislere fiilen ve kayıtlara geçmiş bir şekilde küfretmesini de kınanmasını beklerdim.

        Tek taraflı olmayan böyle bir sözün ve söylemin bir milletvekiline yakışmadığını, böyle bir sözün doğru bulunmadığımı ama standartlarla ayırmayıp herkesin hangi noktada, hangi hatası varsa üstüne gidilip kınanması gerekir."

        Yeniden söz alan Hamzaçebi, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır'a teşekkür ederek, "Onun göstermiş olduğu bu güzel ve üstün tavır, öyle anlaşılıyor ki diğer grup başkanvekili arkadaşları tarafından benimsenmiyor" dedi.

        Yaşanan bir üzücü olaydan sonra gönülleri almak varken, "sende şunu yaptın bunu yaptın" gibi yaklaşımlarla olayı başka yerlere çekmeyi doğru bulmadığını belirten Hamzaçebi, "Sayın Başbakan'a sayın bakanlara, bir milletvekilinize kim olursa olsun, CHP grubundan hiçbir milletvekili bu şekilde bir saldırıda, bu şekilde bir tweet atma suretiyle öyle bir şeyde bulunmamıştır. Öyle bir milletvekili olursa biz CHP grubu olarak gereğini yapmaya hazırız. Hiç bir zaman da kalkıp siz de şunu yapmışınız gibi bir şeyi demeyiz. Böyle bir gerekçenin arkasına sığınmayız" diye konuştu.

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Zeyid Aslan'ı kınadıklarını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ