Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sarıyer’e rüşvet ve imar yolsuzluğu davası

        Ajda Pekkan ve Anadolu Ateşi'nin kurucusu Mustafa Erdoğan gibi ünlü isimlerin adının karıştığı Sarıyer Belediyesi'ndeki ‘rüşvet ve imar yolsuzluğu’ iddiaları Mahmut Yalçın isimli eski bir belediye çalışanının 2009’da savcılığa yaptığı ihbarla gündeme geldi.

        RÜŞVET SUÇLAMASI

        Yalçın, savcılığa verdiği dilekçesinde Bahçeköy'de inşaat yapmak isteyenlerin, inşaatı yarım kalanların imar izni için başvurduklarında ilgilenmek üzere ‘birim sorumlusu' olarak görevlendirildiğini söyledi. Yalçın, inşaatın durumuna göre 2 bin ile 150 bin TL arasında harç parası adı altında para alındığını, böylelikle 8 ayda yaklaşık 1

        milyon TL toplandığını, paraların ise Yılmaz Tank tarafından Başkan Şükrü Genç’e götürüldüğünü öne sürdü.

        Yalçın’ın iddialarına göre, Ajda Pekkan ise Saklıkoru Sitesi’ndeki villasının tadilatı için 400 bin TL rüşvet verdi. Ancak Pekkan ifadesinde rüşvet iddialarını reddetti.

        BAŞKANA AYRI DAVA

        3 yıl süren soruşturma sonucunda savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Mahmut Yalçın, Rıfkı Fahrettin Aktaş, Başkan Yardımcısı Recep Yel, Zabıta Müdürü Ayşe Semra Kartal ve işadamı Ümit Özdemir’in rüşvet suçundan yargılanmaları istendi. Sarıyer Belediye Başkanı olan Şükrü Genç hakkında ise ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme veya yayma' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı, Ajda Pekkan ile Mustafa Erdoğan'ın aralarında da yer aldığı 20 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

        ‘ÖYLE BİR ÇALIŞANIMIZ YOK’

        72 kişinin ifadesine başvurulan soruşturma sırasında Başkan Genç de savcılıkta sorgulanmıştı. Genç, Sarıyer Belediyesi eski çalışanı olduğunu söyleyerek ihbarda bulunan Mahmut Yalçın’ın belediyede hiç çalışmadığını

        ifade etti. Başkan Genç, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in yürüttüğü ‘Erzincan soruşturması'nda elde edilen 5 klasörlük dinleme kayıtlarının bilgisayarında olmasıyla ilgili bir bilgisinin olmadığını da kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ