Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da erkekler tecavüze karşı yürüdü

        Son dönemlerde yaşanan tecavüz olayına dikkat çekmek için Diyarbakır'da bulunan sivil toplum örgütlerinin erkek temsilcileri yürüyüş düzenlendi.

        Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, bölgede son dönelmelerde yaşanan tecavüz olaylarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Sanat Sokağı'ndan Koşuyolu Parkı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yürüyüş düzenlen sivil toplum kuruluşlarının erkek temsilcileri, kadınlara yönelik yapılan cinsel istismarı protesto etti. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı yürüyüşte, kadınların uğradıkları tecavüz olaylarına ilişkin sloganlar atarak yürüdü. Koşuyolu Parkı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önene gelen, kitle burada bir basın açıklaması düzenleyerek, tecavüz olaylarına dikkat çekti.

        Açıklamayı okuyan Diyarbakır Emek ve Dayanışma Gücü Platformu adına Mehmet Karaaslan, tecavüzü teşvik eden politikalara karşı mücadelelerin daha da yükselteceklerini ifade etti. Tecavüzcülerin bölgede yerleri olmayacağını duyuran Karaaslan, "Bizler emek ve demokrasi güçleri içinde çalışan erkekler olarak bundan böyle erkek egemen sistemin ve onun ürünü olan devletin, yok sayan, asimile eden, ahlaki çöküntü üreten, taciz ve tecavüzü teşvik eden politikalara karşı mücadelemizi daha da yükselteceğimizi ilan ediyoruz" dedi

        "GÜNDE 5 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR"

        Karaaslan, kadın cinayetlerine de değinerek, günde ortalama 5 kadının öldürüldüğünü belirtti. Önceki gün ortaya çıkan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı tecavüz olayına karıştığı iddiasıyla başta serbest bırakılması ardından tutuklanmasının önemli bir gelişme olarak gördüklerini anlatan Karaaslan, "Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A.Ç'nin ilk anda serbest bırakılması daha sonra kamuoyu baskısı sonucu tutuklanması bizim için önemli bir sonuçtur. Bu demektir ki, mücadelede edince sonuca varmak mümkündür" şeklinde konuştu. Yapılan açıklamanın ardında grup olaysız bir şekilde dağıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ