Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tayfun Talipoğlu emniyette

        Gezi Parkı olayları sırasında attığı "Durdurun bu o...çocukluğunu" tweet'i nedeniyle ifade veren ünlü gazeteci Tayfun Talipoğlu, "Bugün yine aynı şeklide insanların kafasını nişan alarak, öldürme kastı ile birşey atılsa, aynı şeyleri yaparım. Ama başka küfür bulurum. Küfürün niteliği yanlış" dedi.

        Gezi Parkı olayları sırasında attığı bir tweet nedeni ile hakkında soruşturma açılan ünlü gazeteci Tayfun Talipoğlu, ifade vermek için emniyete geldi.

        İfade öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Talipoğlu, "Bakalım ne soracaklar bekliyoruz. Twitter açıklamaları yüzünden. Bu zaten bana özellikle böyle bir şey yapılması şu, 'Bak herkesi takip ediyoruz. Bilinsin' O anlamda bir şey. Bir şey çıkacağı yok bu işten. Zaten twette de bir şey yok. Benim bu çocuklarla ne işim olabilir, ben Vali'yi davet ediyorum göreve bu işi durdurun diye" dedi.

        "Durdurun bu o..çocukluğunu" şeklinde tweet attığını söyleyen Talipoğlu, "Ben o tweet için tüm hayat kadınlarından, tüm polis annelerinden özür diliyorum. Çünkü bana cinsel tercihi içeren küfür yakışmaz. Ama yine birileri nişan alarak birinin gözüne kafasına gaz bombası atsa insan bir küfür eder. Bireysel bir küfür ararsın orada. Ama anneleri falan hedef almak yakışmadı. Benim tarzım değildi ama can havliyle insan söyleyebiliyor" diye konuştu.

        "Bugün yine aynı şeklide insanların kafasını nişan alarak, öldürme kastıyla bir şey atılsa yine aynı şeyleri yaparım" diyen Talipoğlu, "Ama başka küfür bulurum. Küfürün niteliği yanlıştı burada. Orada da zaten 'durdurun o… çocukluğunu' diyorum zaten 'çocukları' demiyorum. Bu çocuklara ne diyebilirim ben. Hepsi benim canım ciğerim. Birisi vur diyor vuruyorlar. 19-20 yaşında çocuklar bunlar. Ben kimsenin şahsını hedef almadım" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ