Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İBB için ilk o başvurdu

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için başvuran ilk isim CHP'den Celal Doğan oldu.

        3 dönem Gaziantep'te büyükşehir belediye başkanlığı yapan eski milletvekili Celal Doğan, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı'na resmi olarak başvurdu ve İBB başkanlığına aday olduğunu bildirdi. Doğan'ın bu başvurusu 2014 yılının baharında yapılacak yerel seçimler öncesinde 'İstanbul için ilk başkan adaylığı' olma özelliğini taşıyor.

        Hürriyet'te yer alan ahbere göre, Celal Doğan'ın İBB Başkanlığı için başvuruda bulunacağı geçtiğimiz yıl kulislerde konuşulsa da herhangi bir resmi girişimde bulunulmamıştı. Kulislerde, arasında, Doğan'ın 3 dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmasından dolayı, İBB başkanlığına aday olabilmesi için BDP oylarına ihtiyaç duyduğu ve buna en ideal adaylardan birinin de Celal Doğan olduğu konuşuluyordu. Nitekim Doğan, bu göreve hazır olduğunu dün il başkanlığına yaptığı resmi başvuruyla da göstermiş oldu.

        9 BİN TL ÖDEYECEK

        CHP’de yerel seçimlerde aday adaylığı için başvuracaklardan alınacak ücretler geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Büyükşehir belediye başkanlığı için aday olmak isteyenlerden 9 bin TL alacak olan CHP, kadın, genç ve engellilerden ise ücret talep etmeyeceğini açıklamıştı. Bu uygulamaya göre, İBB başkanlığı için aday olan Celal Doğan, CHP'ye 9 bin TL'lik bir bedel ödeyecek.

        Celal Doğan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ