Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Çözüm sürecinde PKK'ya katılım söz konusu olamaz"

        Siir Valisi Ahmet Aydın'ın PKK'ya katılım sayısında artış olduğu yönündeki sözlerine en yetkili ağızdan cevap geldi.Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal valinin konuşmasında yanlış anlaşılma olduğunu, çözüm sürecinde PKK’ya katılımın söz konusu olmayacağını söyledi.

        Beraberinde Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve il Başkanı Mehmet Demir ile birlikte Ak Parti Kırıkkale il binasında basın toplantısı düzenleyen Oğuz Kağan Köksal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Köksal, şöyle dedi: Çözüm sürecinde katılım niye artsın ki? Siirt Valisi’nin konuşmasında bir yanlış anlaşım var. PKK’ya katılım artmaz. Basında takip ederseniz Tunceli’den bir grubun daha yurt dışına çekildiğini göreceksiniz. Çekilme süreci devam ediyor. Yani her geçen gün PKK Türkiye’den uzaklaşıyor. Çözüm süreci noktasında bakanlarımız dün durum değerlendirmesi yaptı. PKK yavaş yavaş belli bir şey değil dağ başındaki adamlar düzenli değiller ki çekildi diyelim. Bunlar parça parça yurt dışına, Türkiye’yi terk ediyorlar.

        ’Çözüm süreci’ devam ederken sıkıntı, problem ve yanlış anlaşılmalar olabileceğini belirten Köksal, şöyle konuştu: "Her seferinde söylüyoruz. Kanın durmuş olması, artık insanların, annelerin ağlamaması, ne zaman şehit geleceği endişesi yaşanmamasında önemli gelişim var. Daha önce askerliğini ertelettiren, tecil ettirenler şimdi askere gitmeye başladılar ’Vatan borcumuzu yerine getirelim’ diye. Bu da gösteriyor ki, bir huzur ortamına girmek, hedefimiz olan daha ileri giderek iyileşme bir takım insanları ve çevreleri rahatsız etti. Bu rahatsızlıklarını başka yollardan engelleme çalışmaları içinde görüyoruz. Bu da görülüyor ki çözüm süreci başarı ile yürütülüyor. Kamuoyu yoklamalarında vatandaşın yüzde 85’i çözümden yana olduğunu belirtiyor. Çözüm sürecinde şartlara göre silahlı militanlar ülkeyi terk edecek. PKK zaten eylemlerinden vazgeçti. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayanlar baskı altında idi. Şu anda ise rahatladılar. Bu, bizim söylediğimiz kardeşlik, milli birlik çözüm süreci içinde entegre edilerek huzur ortamı içersine girmektir."

        ’Çözüm süreci’nin 3-5 günde, ’Kepengi kapattık bu iş bitti’ ile olmayacağını belirten Köksal, şöyle devam etti: "Bunun bir altyapısı ve çalışması var. Şu anda sürecin gidişatı başarılıdır. İnsanlarımız geleceğe umutlu bakıyor. Bütün mesele ve çabamız bu çözüm sürecinde valimizin söylediğini yanlış değerlendirilmiş bu şekilde değil, PKK’nın artması, önemli ölçüde katılım söz konusu değildir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ