Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Annesini öldüren babası için "Katil" pankartı taşıdı

        Başlarına siyah bez bağlayıp, düdük çalarak yürüyen kadınlar, 'Kadın şiddetine son', 'Taciz, tecavüz, şiddet, cinayet, insanlık suçudur', 'Eşit ve özgür yaşam hepimizin hakkı' yazılı dövizler taşıdı. Protesto yürüyüşüne katılan, annesi babası tarafından öldürülen 10 yaşındaki D.T. de 'Katil Ömer' yazılı döviz taşıdı.

        Şırnak'ta 18 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda, 34 yaşındaki Ömer Ürün, tartıştığı eşi 3 çocuk annesi 27 yaşındaki Hülya Ürün'ü 18 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra intihara kalkıştı. Bıçakla boğazını kesmeye çalışan Ömer Ürün, vatandaşların haber vermesi sonucu olay yerine gelen ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        BDP'li kadınlar da kadın cinayetlerini ve şiddeti protesto etmek üzere bugün kent merkezinde protesto gösterisi düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerinde pankart ve dövizlerle olayın gerçekleştiği Dicle Mahallesi Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi'ndeki Hülya ve Ömer Ürün çiftinin evinin önünde kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, 'Yeni anayasa kadın yasası olsun', 'Kadın şiddetine son', 'Taciz, tecavüz, şiddet, cinayet, insanlık suçudur', 'Hülya'ya kalkan eller kırılsın', 'Mahalle baskısı kadını mezara, erkeği hapse gönderir', 'Tecavüz ve kadın cinayeti, erkeklikse biz erkek değiliz', 'Eşit ve özgür yaşam hepimizin hakkı' yazılı dövizleri taşıdı.

        ANNESİNİ ÖLDÜREN BABASI İÇİN, 'KATİL ÖMER' PANKARTI TAŞIDI

        Yürüyüşe öldürülen Hülya Ürün'ün annesi Hatice Ay, çocukları D., 7 yaşındaki D ve 2 yaşındaki Ö. da katıldı. D.Ü., annesini öldüren babası için yürüyüş boyunca, 'Katil Ömer' yazılı dövizi gözyaşları arasında taşıyarak, atılan sloganlara eşlik etti.

        GÖSTERİCİLER DE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Anne Hatice Ay, kızı Hülya Ürün'ün nasıl öldürüldüğünü anlatırken, torunları D., D. ve Ö., gözyaşları arasında anneannelerini dinledi. Çocukların ağlaması üzerine göstericiler arasında bulunan bazı kadınların da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

        Protestocular adına Kürtçe konuşan Nurcan Yıldız, kadınlara özgür bir yaşam dileyerek, kadına yönelik şiddetin son bulması çağrısında bulundu. Yapılan konuşmanın ardından kalabalık grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ