Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, belediye başkan adaylarını erken açıklayacak

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partisinin yaklaşan yerel seçimler için adaylarını erken tarihte belirleyerek, vatandaşın beğenisine, takdirine, eleştirisine sunacağını belirterek, "Yangından mal kaçırır gibi adaylarımızın kamuoyuna sunulmasını geç vakte bırakmayacağız" dedi.

        Adayların belirlenmesinde imkanlar ölçüsünde parti tabanının etkili ve yönlendirici olacağını da vurgulayan Keskin, bu amaçla geçen hafta CHP'nin milletvekili çıkardığı 33 ilin il yöneticileriyle Ankara'da bir araya geldiklerini anlattı. O illerde görevli Parti Meclisi denetmenleri ve milletvekillerinin de bu toplantılara katıldığını belirten Keskin, adayların hangi yöntemle belirlenmesi konusunda görüşlerin alındığını söyledi. Keskin, 28-30 Temmuz günlerinde de CHP'nin tek milletvekili çıkardığı illerin yöneticileriyle bir araya gelerek benzer bir görüşmenin gerçekleştirileceğini kaydetti.

        Aday belirleme yönteminde karar sahibi Parti Meclisi"

        Adayların bazı yerleşim yerlerinde merkez yoklaması, bazılarında ise kamuoyu yoklaması ya da eğilim yoklaması yöntemiyle belirlenmesi görüşünün öne çıktığını ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

        "Biz bu verileri topladıktan sonra Merkez Yönetim Kurulumuzda (MYK) geniş bir zaman dilimini kapsayan çalışmalar yapacağız. MYK'daki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra da asıl yetkili olan, nerede hangi yöntemin uygulanması konusunda karar yetkisine sahip olan Parti Meclisi'ne bilgileri sunacağız. Ardından da Parti Meclisimizden çıkan karar doğrultusunda Türkiye genelinde adaylarımızı tespit ederek, vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız."

        Geçen haftalarda yapılan Parti Meclisi toplantısında yerel seçim hazırlıklarının kapsamlı şekilde ele alındığını belirten Keskin, "Parti Meclisinde CHP'nin yerel yönetimlerde göstereceği adayların, merkez yoklaması yönetimiyle belirlenmesi ama burada eğilim yoklaması ve kamuoyu araştırmasının ağırlıklı bir şekilde devreye girmesi için karar aldık" dedi.

        Keskin, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi tartışmalara neden olan büyükşehir belediye başkan adaylarının da bu takvim doğrultusunda belirleneceğini belirterek, çalışmaların sürdüğünü, adayların açıklanmasına ilişkin kesin bir tarih vermenin şu an mümkün olmadığını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ