Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Başbakan’ı karşılamaya Uludereliler de gelecek"

        Hasan BOZKURT/ ANKARA

        Şırnak’ta Şerafettin Elçi Havalimanı bugün Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak. Açılışa Elçi Ailesi de davet edildi. Havalimanının barışa katkı sağlayacağını dile getiren AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Habertürk’ün sorularını yanıtladı. 

        Havalimanına Şerafettin Elçi ismi bölge insanınca nasıl karşılandı?

        Şırnak’ta üniversite, hastane ve okulların ardından havalimanı açılışı Şırnaklılarda büyük bir memnuniyet oluşturdu. Havalimanına bölge halkı tarafından sevilen, bilge kişi olarak bilinen Şerafettin Elçi ismi verilmesi de barışa katkı sağlayacak. 

        BDP’liler de Başbakan’ı karşılamaya gelecek bilgisine neler söylersiniz?

        Büyük bir hizmet ve bu nedenle bölgeye gönül vermiş partili partisiz, BDP’li veya değil orada olmak isteyecektir. 

        Havalimanı bölgenin aktarma merkezi olabilir mi?

        Kuzey Irak komşumuz olması hasebiyle epey misafir gelip gidiyordu. Ama karayoluyla Diyarbakır ve Mardin havaalanlarına geçmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi Şırnak’tan uçacaklar ve şehrimiz daha fazla misafir ağırlayacak. Cizre, Silopi gibi bölgelerden de vatandaşlar uçacak. 2 saatte İstanbul’a varacaklar. Şimdilik İstanbul’a günde 1 sefer düşünülüyor.

        Başbakan’ı karşılamaya Uludere’den gelenler olacak mı?

        Uludere olayında vatandaşlarımız mağdur oldu. Kan üzerinde hasat yapan insanlar Roboski üzerinden kendilerine prim yapmaya çalıştılar. Biz ise halkımıza hizmet etmek adına yeni adımlar attık. Bunun için Uludere’den gelenler olacak. Çocuğunu kaybeden ailelerden de gelenler olacak. Daha önce Silopi ’de Cudi Dağı eteklerin de Ciner Grubu’nun Termik Santral açılışına da geldiler. Bir sorunumuz yok. 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ