Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Oktay Vural: "Etnik ve mezhep ayrımcılığı ile bölünme körükleniyor"

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tekirdağ il teşkilatının düzenlediği iftara katılmak için Tekirdağ'a geldi. Burada Vural'ı, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, İl Başkanı Enez Kaplan ve partililer karşıladı.

        İl binasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Vural, çözüm sürecini eleştirdi.

        Etnik ve mezhep ayrımcılığı ile bölünmenin körüklendiğini iddia eden Vural, "Hükümete sesleniyoruz. Çözüm dediğiniz bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak mıdır? Çözüm dediğiniz milletin dilini ayırmak mıdır? Çözüm dediğiniz millet egemenliğini bölmek midir? Çözüm dediğiniz milli devletimizi ayrıştırmak mıdır? Maalesef bugün geldiğimiz noktada Türkiye kimlik bunalımına sokulmak suretiyle yabancıların köleliğine doğru sevk ve idare edilmektedir. Etnik ve mezhep ayrımcılığı yapmak suretiyle huzursuzluk doğurularak bölünme körüklenmekte, çatışma ortamı oluşturulmak istenmektedir. Devlet umurundan mahrumiyette devletimiz herkesin devleti olmaktan uzaklaştırmaktadır" dedi.

        Türkiye'nin İslam coğrafyasında umut kaynağı olduğunu aktaran Vural, "Bugün Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da meydana gelen olaylar maalesef bugün bu coğrafyamızı kan coğrafyası haline getirmiştir. Emperyalizmin bu bölgelerde fay hatları oluşturup bu bölgelere nüfuz etmek girişimi maalesef çatışma ortamı oluşturmuştur. İslam'ın bayraktarlığını yapmış milletimiz İslam coğrafyasında umut kaynağıdır. Bugün İslam coğrafyasında oynanan oyunları bozacak tek güç Türk milletidir. Türk milletini kimlik kaygısına, devlet kaygısına, milli bütünlük kaygısına sokmak aynı zamanda İslam coğrafyasının da kaygı içine düşmesine yol açar" diye konuştu.

        Mısır'daki olaylara da değinen Vural, "Maalesef mübarek Ramazan günü darbeci zihniyetler barışçıl gösterilere kanlı bir şekilde müdahale ederek emperyalizmi aslında araç olarak kullandığını göstermiştir. Mübarek Ramazan'da Mısırlıları birbirine düşüren sözde demokrasi adına projeler yaptı. Irak'ta da Suriye'de de aynı projeler yapıldı. Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Mısır'daki darbeye darbe bile demeyenler bugün darbeci zihniyetlerin Mısır'da insanları birbirine kırdırmaya çalıştığına şahit oluyor" ifadesinde bulundu.

        Somali'deki saldırının da Türk milletinin varlığını hazmedemeyenlerin saldırısı olduğunu ifade eden Vural, "Somali'deki saldırı Türk milletinin varlığını hazmedemeyenlerin saldırısıdır. Bugün şiddetin, terörün İslam coğrafyası ile anılır olmasını esefle kınıyorum. İslam'ı bu girdabın içine düşürenler de emperyalizmin uşaklığını yapıyor. Bu meydana gelen olaylar MHP olarak hepimizi eleme sevk etmiştir" şeklinde konuştu.

        Vural, daha sonra partisinin düzenlediği iftara katıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ