Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 2 bin kişilik basın toplantısı ile adaylığını açıkladı

        Yerel seçime yaklaşık 8 ay kala belediye başkan aday adaylığı için CHP’de başvurular hız kazandı. İstanbul’da ilçe belediye başkanlığı için aday adayları isimlerini açıklamaya devam ediyor.

        Sanayici-İşadamı Ali Fatinoğlu, Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını, basın toplantısıyla açıkladı. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı basın toplantısında Fatinoğlu, kendisinin Bakırköy’de doğup büyüdüğünü ifade ederken “Bakıköy’ün içinden, kalbinden gelen, çocukluk ve gençlik yıllarını Bakırköy’ün havası ile geçiren bir Bakırköy aşığıyım” dedi.

        Seçim vaatlerini de açıklayan Fatinoğlu, “Bakırköy Kart” gibi projelerle artık megakent görünümündeki ilçeyi daha sosyal, daha çevreci, daha yaşanır hale getireceklerini belirtti. “Halkımıza daha kaliteli yaşanır ortamlar sağlamak, ulaşımda sorunsuz bir Bakırköy görmek tek hedefimiz” diyen Fatinoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olması yanında, Avrupalının da ilk olarak gördüğü bir kent olması açısından çok önemli bir yeri olan Bakırköy’ü bir Türkiye modeli haline getirmek için belediye başkanlığına aday oldum. Bakırköy Belediyesi ve ilgili kurumların kapılarını yurttaşlarımıza ardına kadar açmak için bu göreve talibim. Bakırköylü artık bizlerle görüşmek için kuyruk beklemeyecek. Akıllı ve çevreci binalarla doğal dengeyi koruyup belediyeyi sizlerin ikinci bir evi haline getireceğim. 7 gün 24 saat kapımı çalan her Bakırköylüye ‘hoş geldin’ diyeceğim. Sınıf farkını ortadan kaldıracak bir yapı için adaylığımı açıkladım.”

        PENDİK'TE İLK BAŞVURU

        Yerel seçimler yaklaşırken partilerin belediye başkan adayları da başvurulara başladı. CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına ilişkin sıcak kulisler devam ederken ilçe adaylıkları için de başvurular başladı. İlk başvuru Pendik'ten geldi. CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Dr. Tuncer Özyavuz, CHP Pendik Belediye Başkan adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Özyavuz, "Halkımıza hak ettiği hizmeti vermek için yola çıkıyoruz. Herşey Pendik için, herşey İstanbul için.." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ