Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Vekiller, iftarı yerin 600 metre altında açtı

        AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) çalışanları ile yerin 600 metre altında iftar açtı. Karal ve Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar’ın yanı sıra Çayeli ve Madenli belediye başkanları, teşkilat başkanlarının da katıldığı iftar davetinin ev sahipliğini ÇBİ Genel Müdürü Lain Anderson yaptı.

        Davetlileri maden girişinde karşılayan Anderson, tesisleri ilk kez ziyaret eden davetlilere emniyet kuralları hakkında bilgi verdi. Yeraltı turu için gerekli ekipmanların giyilmesinin ardından yerin yaklaşık 600 metre altına asansörle hareket edildi. Yeraltı turu sırasında uzaktan kumandalı kepçe ile yapılan operasyon ilgi ile izlendi.

        Ezan vaktinin yaklaşmasıyla birlikte oruçlarını açmak üzere yeraltı yemekhanesine giden davetliler iftar vaktini bekleyen çalışanlarla sohbet etti. Yerüstündeki meslektaşlarıyla internet üzerinden görüntülü bağlantı kuran çalışanlar, iftar öncesinde birlikte Kur’an-ı Kerim dinlediler. Ezanın okunmasıyla birlikte milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri ÇBİ çalışanları ile birlikte oruçlarını açtı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ