Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 3 oğlunu da DHKP-C’ye kaptıran aile

        Bedirhan ÖZYİĞİT/ANKARA

        DHKP-C terör örgütü, varlığını sürdürebilmek için özellikle lise ve üniversitelerde faaliyet göstererek gençleri tuzağa düşürüyor. Pek çok genç, çeşitli derneklerde masum görünen faaliyetlerin içine dahil edildikten sonra terör örgütleri tarafından önce sokak eylemlerine itiliyor, ardından da kanlı eylemlere sürükleniyor.

        3’Ü DE EYLEMCİ

        Mehmet Yayla, Ege’de Sakız Adası açıklarında silah yüklü botta yakalanan 4 DHKP-C’liden biriydi. İstanbul ve Ankara’da sansasyonel bir eylem yapmak için gönderilmişti. Yayla’nın ağabeyi Bulut Yayla da “ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyı organize etme” suçlamasıyla Yunanistan’dan Türkiye’ye gelirken yakalanmıştı. Diğer kardeş Şafak Yayla ise DHKP-C’ye yönelik operasyonda yakalanıp tutuklanmıştı. Üç çocuğunu da örgüte kaptıran anne Aysel Yayla ve baba Şinasi Yayla, oğulları Mehmet Yayla’nın yakalanmasının ardından duygularını şu sözlerle dile getirdiler:

        ‘AYRI DÜŞTÜK’

        Aysel Yayla: “Rüyalarımda hep onların küçüklüğünü görüyorum. Hayallerimde hep onların küçüklükleri, ağladıkları, güldükleri... Üçü de okullarında çok başarılıydılar. Üniversiteye gidince birbirimizden uzaklaştık, ayrı düştük.” Şinasi Yayla: “Çocuklarım okullarını hep başarıyla bitirdiler. Sonra üniversiteye gitmeleri hedefimdi. Yalan söylemeyen çocuklarım üniversiteye gittiklerinde bana yalan söyler oldu. Bir süre sonra aramızdaki bağ kopmaya başladı, telefonla ulaşamaz oldum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ