Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal tahliye edildi

        "Ergenekon Davası" kapsamında tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, cezaevinden çıktı.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği 12 yıl 6 ay hapis cezası ve tahliye kararının ardından CHP Milletvekili Mehmet Haberal, saat 19.40'ta Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden ayrıldı.

        Haberal, cezaevi çıkışında oğlu Erkan Bülent Haberal ve bazı CHP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

        Cezaevinden ayrılmadan önce sivil plakalı aracından inen Haberal, basın mensuplarına "Arkadaşlar çok teşekkür ederim" dedi.

        Üzerinde takım elbise bulunan Haberal, beraberinde CHP Grup Başkanvekili Arif Hamzaçebi ile aynı arabayla cezaevinden ayrıldı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de resmi plakalı aracıyla Haberal'ın aracını takip etti.

        SEVENLERİ KONVOYUN ÖNÜNÜ KESTİ

        Mehmet Haberal'ın içinde bulunduğu araç, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıkışının ardından TEM bağlantı yoluna girdi. Kınalı gişelerini geçtikten sonra, sevenleri tarafından konvoyun önü kesildi.

        Haberal, aracından inerek, gazetecilere ve bekleyenlere hitaben "Önce yeşilin ve doğanın, özgürlüğün tadını çıkartayım. Yeşili ve doğayı doya doya izleyeyim sonra nereye gideceğime karar vereceğim. Çünkü toprağı özledim. Özgürlüğün kıymetini bilmek zorundayız. İçerideki arkadaşlarımız çıkmadı çok üzgünüz. Çok fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.

        CHP Milletvekili Haberal'ın yanında bulunan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı da "Ankara'ya gitmek, hocamızı ailesine kavuşturmak istiyoruz" dedi.

        BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ANKARA HASTANESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

        Haberal, "Ülkemiz şimdi bir dönemden geçiyor. Temenni ederim ki, bu dönem geçsin" dedi.

        Haberal, tahliye olduktan sonra İstanbul'dan Ankara'ya geldi. İlk olarak Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ni ziyaret eden Haberal, burada kendisini karşılayan kalabalığa hitaben, "Hepinize çok teşekkür ederim. Her zaman milletimle, ülkemle gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

        Bu ülkeyi kuran Atatürk ve arkadaşları ile aziz şehitlere her zaman müteşekkir olduğunu dile giteren Haberal, şuyla konuştu:

        "Onları şükranla anıyorum ama tabi ben bugün çok şükür buraya geldim ama buruk geldim. Temenni ederdim ki, oradaki bütün arkadaşlarım beraber çıkalım. Ülkemiz şimdi bir dönemden geçiyor. Temenni ederim ki bu dönem geçsin. Arkadaşlarımız, oradaki bütün masum insanlar da çıksın. Özgürlüğümüzün kıymetini çok iyi bilelim, ülkemize de hizmet edelim."

        Haberal, konuşmasının ardından hastane binasına girdi ve çalışanlarla bir araya geldi.

        HABERAL, 4 YIL 3 AY 18 GÜN TUTUKLU KALDI

        Eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Ergenekon" soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009'da tutuklandı ancak rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

        Dava kapsamında, ifadesi de kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde video konferans yöntemiyle alınan Haberal, bir süre de Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yattı.

        Haberal 11 Mart 2011'de Adli Tıp Kurumu'nun raporu üzerine Silivri Cezaevi'ne getirildi. "Ergenekon" soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamenin sanığı olan Haberal, 21 Mayıs 2012'de davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin çağrısı üzerine ilk defa duruşma salonuna geldi.

        Mehmet Haberal, 4 yıl 3 ay 18 gün tutuklu kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ