Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Haberal bayram namazını babasının yaptırdığı camide kıldı

        Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası alan ve 4 yıl 4 ay sonda tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, bayram namazını tutuklu olduğu için cenazesine gidemediği babasının Zonguldak'ta yaptırdığı camide kıldı.

        Sabahın erken saatlerinde beraberindeki CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, oğlu Erkan Haberal ile kardeşi Ali ve Osman Haberal ile Soğuksu Camisi'ne gelen Haberal, cami imamı ve cemaatle sohbet ettikten sonra bayram namazı kıldı.Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Haberal, gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladığını söyledi.

        "KENTİN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

        Zonguldaklılara, gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Haberal, şunları kaydetti: "İnşallah Zonguldak'a ve Zonguldaklılara hizmet etmeye devam ederiz. Zonguldak'a ve ülkemize değerli arkadaşım Ali İhsan Köktürk ile hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz, duyacağız da. Tabi burası 1954'ten beri bulunduğum bir şehirdir. Her türlü meşakkatını yaşadığım bir şehirdir. İnşallah Zonguldak'a gelecekte de çok daha iyi hizmetler devam edecek. Halkımız daha rahat yaşam ortamına kavuşacaktır. Hep beraber, bütün Zonguldaklılarla kentin geleceğine katkı sağlayacağız."

        ANNE VE BABASININ MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

        Yürüyerek caminin yakınında merhum babasından kalan ekmek fırınına giden Haberal, burada kardeşi Osman Haberal tarafından karşılandı. Ekmek fırınını gezen Haberal, çalışanlarla bayramlaştı. Haberal, daha sonra 21 Ocak 2010'da kaybettiği babası Yaşar Ali Haberal ile 9 Nisan 2012'de yaşamını yitiren annesi Medine Haberal'ın Asri Mezarlığı'ndaki mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

        Mezarlara pet şişeyle su döken Haberal, 1997'de terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit olan akrabası komando onbaşı Bülent Ecevit Şanal'ın mezarını yanı sıra halası Gülizar ve eniştesi İsmail Şanal'ın mezarlarını da ziyaret etti.Haberal, Ergenekon Davası nedeniyle tutuklu bulunmasından dolayı babasının cenaze töreninde bulunamamış, annesinin cenaze törenine ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 72 saat izinle katılmıştı.

        "HİZMETE TALİBİZ"

        CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Zonguldak Valiliği'nin bayramlaşma programına katıldı. Camlı Köşk'teki bayramlaşmada Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Selçuk Özdem de yer aldı.

        Önce Vali Erol Ayyıldız, daha sonra da Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, kendilerinden önce salona gelen Prof. Dr. Haberal'ın yanına gidip 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundular. Prof. Dr. Haberal, Toptan ile tokalaşması sırasında, "Beni aramışsın. Sen aradığında ben vizit yapıyordum. Sonra bir kaç kez aradık fakat telefonun cevap vermedi, bilgin olsun" dedi. Prof. Dr. Haberal, Saime Toptan ile sohbeti sırasında da cezaevindeyken anne ve babasını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Prof. Dr. Haberal, Saime Toptan'a, "Annem sizleri çok seviyordu. Onun için yakın bir yerdeyse annenizi ziyaret edip 'annem' gibi elini öpmek isterim" dedi. Saime Toptan da "Annem çok mutlu olur" diye konuştu.

        BİRLİKTE BAYRAM MESAJI

        Prof. Dr. Haberal, bayramlaşmanın ardından masada otururken de Köksal Toptan ve Saime Toptan ile uzun süre sohbet etti. Prof. Dr. Haberal ve Köksal Toptan, salon çıkışında gazetecilerin mikrofon uzatması üzerine birlikte bayram mesajı verdi. Toptan, tüm İslam aleminin bayramını kutlarken, Prof. Dr. Haberal, Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan'ın arkadaşları olduğunu, birlikte Mehmet Çelikel Lisesi'nde okuduklarını söyledi. Hayırsever Mehmet Çelikel'in 1938'de kurduğu liseden mezun olan Toptan'ın TBMM Başkanı, kendilerinin milletvekili olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Haberal, "O liseyle gurur duyuyoruz" dedi. Bir gazetecinin, "Şimdi Meclis'te beraber çalışacaksınız" demesi üzerine ise Prof. Dr. Haberal, "İnşallah, Allah nasip ederse beraber çalışacağız ve tabii Zonguldak hizmet bekliyor. Biz de hizmete talibiz" dedi.

        Prof. Dr. Haberal, "İlk projeniz nedir?" sorusuna ise "Onu oturup düşüneceğiz. Ayak üstü bu işlere karar verilmez. Plan yapmak lazım. Zonguldak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye cevap verdi.

        Prof. Dr. Haberal, Kozlu Beldesi'ne geçerken yolunun üzerinde Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Köksal Toptan'ın annesi Saadet Toptan'ın evine uğrayarak bayramını kutladı. Prof. Dr. Haberal, ardından Kozlu'ya geçti.

        D

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ