Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da bir ilk!

        Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

        Güneydoğu'da 30 yıl sonra sağlanan barış ortamı Diyarbakır'daki Ramazan Bayramı'na devlet halk buluşması olarak yansıdı. Devlet adına bölgede çalışan kamu görevlileri ilk kez yöredeki vatandaşlar ile bayramlaştı.

        Diyarbakır'daki resmi ve dini bayramlar yıllarca iktidar partisi milletvekilleri, vali, emniyet müdürü, garnizon komutanı ve kamu yöneticilerin katılımı ile yapılıyordu. Vatandaşın bu kutlamaya katılması yılarca yasaklandı. Diyarbakır Valiliği çözüm sürecinde resmi yapılan bayram etkinliklerini ilk kez sivillere açtı. Ramazan Bayramı 1. günü nedeniyle Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde bayramlaşma programı düzenlendi. Resim bayramlaşma programına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Milletvekileri Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu ve Süleyman Hamzaoğulları, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay, imamlar, muhtarlar, esnaflar, sporcular, çocuklar, polisler, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. BDP'li belediyelerden katılımın olmaması dikkat çekti.

        30 YILLIK HASRET

        Törene katılan vatandaşlar ve kamu yöneticileri tek tek tokalaşıp öpüştü. Vatandaşların bayramını Kürtçe kutlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın çok anlamlı bir bayram yaşadığını söyledi. Eker, "Bu bayram Diyarbakır için farklı bir bayram çünkü, 30 yıldır hasretini çektiğimiz huzur ve barış ve güven ortamın en yüksek düzeyde oluştuğu bir bayram. Halk hiçbir bayramda yaşamadığı bir bayramı coşkuyla kutladı. Halkın barış ortamına ne kadar sahip çıktığını bir göstergesi oldu" dedi. Bakan Eker daha sonra çocuklara bayram harçlığı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ