Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'den Mısır tepkisi

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Mısır'da yaşanan katliamı kınayarak, uluslar arası toplumun bu olaylara sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

        Emin Haluk Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Mısır'da yaşanan katliama ilişkin sorularına Ayhan, "Bu olay gerçekten vahşet ve katliam. Hepimizi endişelendiriyor. Yüzlerce ölü binlerce yaralı var. Saldırıları kınıyoruz. Ölenlere Cenab-ı Alah'tan rahmet, yaralılara da şifa diliyoruz. Uluslar arası toplum bu işe sessiz kalmamalı. İnsanlık acil olarak bu işte inisiyatif almalıdır. Mısır'ın durumu gerçekten düşündürücüdür. Demokrasinden, katılımcılıktan ve diyalogdan sapmanın bir bedeli olarak düşünülebilir. İstikrar ve demokratik normalleşmeye geçmesi gerekir. Oradaki istikrarsızlık çevreye de taşabilir. Hükümet dışarıdaki barışçıl gösterilere mukavemeti haklı olarak eleştirir. Kendi bunu yapanlara benzer mukavemeti gösterdi. Biz MHP olarak demokrasiyi budayan kişisel hak ve hürriyetleri kısan darbeci emellere karşıyız."

        Bir gazetecinin "Başbakan muhalefeti Mısır üzerinden oy devşirmekle suçladı" şeklindeki hatırlatması üzerine Ayhan, "Hangi ifademizle, hangi söylemimizle bunları söyledi Sayın Başbakan merak ediyorum. Ama bu bölgede yeniden yapılanmanın dizaynı büyük Ortadoğu projesi olduğunu dikkate aldığınızda, onun bu bölgedeki başbayisi kendisi. Kendisi ondan sorumlu." ifadelerini kullandı.

        'CHP milletvekillerinin fişlendiği iddialarına ilişkin bir başka soruya ise Ayhan, "Bu haberleri dikkate aldığınızda hükümetin panik halinde olduğunu çok açık ve net bir şekilde gösteriyor. Ortada böyle bir vaka varsa herkesi fişliyorlarsa MHP'yi de fişliyorlardı. Fişlemenin ötesinde çok yakın izliyorlar." diyerek cevap verdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ