Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bekir Bozdağ'a protesto!

        Başbakan Yarımcısı Bekir Bozdağ'a bugün katıldığı Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde saldırı girişiminde bulunan Hüseyin Satı adlı kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuşurken bazı kişiler protestoda bulundu. Bekir Bozdağ, kendisine ‘yuh' çeken ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları ve ıslıklı protestolar altında kürsüde konuştu, "Sizleri Başbakanımızın selamı ile selamlıyorum'' diye başlayınca protestoların dozu arttı. Bozdağ konuşmasını tamamlayıp protokol tribünündeki yerine giderken, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yerel gazetecilik yaptığı belirtilen 34 yaşındaki Hüseyin Satı, ''Buraya ne yüzle geldiniz'' diyerek, yumruklu saldırıda bulundu.

        Hemen müdahale eden Bakan Bozdağ'ın korumaları tarafından etkisiz hale getirilen Hüseyin Satı'yı gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        BOZDAĞ'DAN SALDIRI HAKKINDA AÇIKLAMA

        Bozdağ, yaşananlara ilişkin "Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenine katıldık.Gayet güzel konuşmalar, değerlendirmeler yapıldı. Konuşmamızdan sonraki süreçte maalesef Hacı Bektaş-ı Veli'yle alakası olduğunu düşünmediğim bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhattap kaldık. Basın mensupları farklı bir değerlendirme yapalarsa üzülürüz. Bu Hacı Bektaş-ı Veli'nin yolundan gidenlerin yaptığı bir şey değildir. Alevi kardeşlerimizle alakalı bir husus değildir. Orada bulunan tüm Hacı Bektaş-ı Veli dostları bu yapılan saldırıdan rahatsızlıklarını, üzüntülerini ifade ettiler. Bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum. Hacı Bektaş-ı Veli dostları buna prim vermediler. Kendilerine bu yüzden teşekkür ediyorum." dedi.

        "SALDIRININ DEMOKRATİK TEPKİYLE ALAKASI YOK, ŞİKAYETÇİYİM"

        Kendisine saldırıda bulunan şahıstan şikayetçi olacağını da ifade eden Bozdağ, "Ortada bir saldırı var, fiil var ortada. Bu kanunlara göre suçtur. Bunun bir fikirle, düşünceyle, demokratik tepkiyle alakası yok. Konuşmam için adımın anons edilmesinden konuşmamın bitimine kadar yuhalandım. Ama ben bir edeple konuşmamı yaptım. Onlar kendilerine göre bir tepki koyuyorlar. Ama bir saldırı, darp demokratik bir tepki değildir, suçtur. Suç işleyenler hukukta bunun karşılığı neyse bulmaları doğru olandır" diye konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ