Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'nın Manavgat ilçesinde hasta yakınları, bir doktoru darbetti

        112 Acil Servis ekipleri tarafından Manavgat Devlet Hastanesine getirilen B.P'ye anksiyete (kişide kaygı, korku ve kuruntu ortaya çıkması) teşhisi konuldu. İlk müdahaleyi yapan doktor Ali Nar'ın, B.P'ye çeşitli sorular sorduğu sırada bir yakınının, "Sen nasıl soru soruyorsun, buraların Allah'ımısın? Doktor dövenler boşuna dövmüyor" şeklinde hakaret ve tehdit ettiği iddia edildi. B.P'nin yakını, özel güvenlik ekiplerince hastane dışına çıkarıldı.

        Bir süre sonra tekrar içeriye giren bu kişi, "sağlık personeline yapılan sözlü saldırı notu" dolduran acil tıp teknikeri Mehmet Ender Aygör'in boğazını sıktı. Yaşanan arbedeyi gören Dr. Nar ve diğer hastane personeli, kavgayı ayırmaya çalıştı.

        Bu sırada gelen B.P'nin bir başka yakını, arkası dönük olan Dr. Nar'ın üzerine doğru atlayarak tekme attı. Tekmenin etkisiyle Nar'ın yere düşmesinin ardından arbede yaşandı. Daha sonra olay yerine gelen özel güvenlik ve polis ekipleri, B.P'nin yakınlarını gözaltına aldı.

        Yaşanan olay, hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdı.

        - İl Sağlık Müdürü Bilgin

        İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, yaptığı açıklamada, yaşanan olayı ve şiddeti kınadı.

        Sağlık personelinin görevinin hastayı tedavi etmek ve can kurtarmak olduğunu vurgulayan Bilgin, "Fedakarca çalışan personelimiz bunları hak etmemektedir. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Biz görevimizin başındayız" dedi.

        Olayın adliyeye intikal ettiğini bildiren Bilgin, şiddet uygulayanların en ağır cezaları almaları için hukuki her türlü girişimde bulunacaklarını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ