Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hakkari Belediye Başkanı, 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu

        Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, 2012 yılında Yüksekova İlçesi'nde bir PKK'lının cenazesine katılmaktan yargılandığı davada 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu. Bedirhanoğlu, kararın Yargıtay'da bozulacağını umut ettiklerini söyledi.

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çatışmada öldürülen PKK'lı Ferdane Kına'nın 10 Ağustos 2012 tarihinde yapılan cenaze törenine katılan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu hakkında, 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        'Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılması, ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar etmesi' suçundan açılan davada karar çıktı. Mahkeme heyeti BDP'li Başkan Bedirhanoğlu'na 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

        "CENAZE TÖRENİNE KATILMAK SUÇ SAYILIYOR"

        Verilen kararın kendisine tebliğ edilmesinin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu şunları söyledi:

        "Belirtilen tarihte Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin de bulunduğu Yüksekova'daki bir cenaze törenine katıldığım için, 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. Maalesef cenaze törenine katılmak bizim için suç sayılıyor. Oysa bir belediye başkanının, bir siyasetçinin kendi seçim bölgesinde böylesi bir törene katılmaması yadıganması gerekirken, bizim katılmamız suç sayılıyor. Biz hiçbir zaman bunu kabul etmeyeceğiz. Cenaze töreninde her hangi bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen, her hangi bir yasak duyurusu yapılmamasına rağmen, sadece törene katılmamızdan dolayı, sadece orada bulunmamızdan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldık. Bu Türkiye'deki yasaların ne kadar realitelere uygun yapıda olduğunu gözönüne seriyor. İnanıyoruz ki suç olmayan bir faaliyetten dolayı aldığımız ceza Yargıtay tarafından iptal edilecek."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ