Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldım"

        Gezi Parkı’na destek amacıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda kurulan çadırlarda kalan ve 19 Haziran gecesi çadırlara yapılan baskınla gözaltına alınıp, tutuklanarak gönderildiği Şakran Kadın Cezaevi’nde, “çıplak aramaya' maruz kaldığını belirten Elif Kaya’nın Avukatı Ali Aydın müvekkilinin durumu ile ilgili açıkmalarda bulundu.

        Müvekkilinin İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki eylem çadırlarına yapılan baskınlarda gözaltına alınıp 23 Haziran’da tutuklandığınhı belirten Aydın, “Tutuklanmasının ardından cezaevine götürüldü. Cezaevinde müvekkilim, “Nereye geldiğimi biliyorum. Bunun bilincindeyim. Normal bir aramaya karşı değilim' diyor. Ancak, çıplak arama dayatılınca, karşı olduğunu bunun insanlık onuruna aykırı olduğunu belirtip, kabul etmiyor. Buna rağmen görüntülerde mevcut olduğu gibi en az 10 kişilik bir grup gardiyan tarafından dar bir odaya sokularak, çıplak aramaya maruz bırakılıyor.

        "KANUNLARDA YERİ YOK"

        Çıplak aramanın kanunlarda yeri yok. Yasa dışı. Bu durum uluslararası sözleşmelere göre işkencedir, insan haklarına aykırı bir durumdur, kişinin vücut bütünlüğünü ihlal ve cinsel tacizdir. Bununla ilgili Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Haberlerin basında yer almasından sonra Elif, tekrar taciz edilmeye maruz bırakılacak şekilde aramaya tabi tutuldu. “Normal aramaya karşı çıktı' şeklinde haberler çıkarıldı ve görüş yasağı konuldu” dedi. Aydın, müvekkilinin maruz kaldığı durumla ilgili hukuki mücadelelerinin süreceğini bildirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ