Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'den CHP'ye dev transfer

        Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük beldesinde eski Çakırhöyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, 5 Belediye Meclis Üyesi ve 600 kişilik bir grupla AK Parti'den Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti.

        Çakırhöyük'te düzenlenen törenle Miktat Çetin ve partililere rozeti takıldı. Çakırhöyük'te düzenlenen rozet takma törenine; Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, CHP 20. dönem Adıyaman eski Milletvekili Celal Topkan, CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, Adıyaman İl Merkez Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Vuruşkan ve İbiş İlhan, CHP Şambayat Belediye Başkan Aday Adayı Nejdet Arıcı, Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci, CHP Eski Adıyaman İl Başkanı Ali Murat Bilgiç, Besni, Gölbaşı, Tut, Çelikhan İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

        Düzenlenen törende konuşan Besni İlçe Başkanı Aydın Doğan, "Sevgili CHP'liler, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün Besni'mizin güzel beldesi Çakırhüyük'te 2014 yerel seçimlerinin startını veriyoruz. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun. Bugün Genel Başkanımızın yaptığı çağrının Anadolu'da büyük yankı uyandırdığını görüyoruz. Ülkesini devletini seven namuslu dürüst insanların, sağ sol ayrımı yapmadan CHP'nin bayrağının altında toplandığını görüyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısına kulak veren beldemizin değerli şahsiyetlerinden Mithat Çetin ve ona gönül verenler partimize katılıyorlar. Kendilerine ve çevresindeki bütün dostlara hoş geldin diyoruz. AK Parti iktidarında komşularımızla kavgalı hale gelmiş durumdayız. Çalışan dürüst insanların kaybettiği, hırsızların, dolandırıcıların kazandığı bir dönem yaşıyoruz. Hep birlikte bu talana, bu düşmanlığa, bu hırsızlığa dur diyeceğiz ve halkın iktidarını kuracağız. Hepinizi şahsım adına selamlıyor saygılar sunuyorum" dedi.

        Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, "Gerçekten bende Mithat kardeşimizin aramıza katılmasından büyük onur ve büyük mutluluk duydum. Partiler gelip geçicidir, önemli olan insanların şahsiyeti ve kişiliğidir. Bende başka bir partiden katıldım ve bundan sonra her zaman söylediğim gibi siyasette de bu partinin bir neferiyim. Siyasete de CHP'de nokta koyacağım. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

        Daha sonra konuşan Miktat Çetin, "Sevgili CHP'liler, tabi ki bunlar kaderin cilveleridir. Dün başka bir partideydik. Bugün ülkenin şartları bizi buraya zorladı ve onun için hep beraber olduk. Bundan sonra ekibimizle beraber CHP için çalışacağız" şeklinde konuştu.

        CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, Miktat Çetin ve ekibinin partilerine katılmasından dolayı onur duyduklarını belirterek, "Amacımız yerel seçimlerde seçime gittiğimiz her yerde seçimi kazanmaktır. Bu seçimler bizim için çok önemlidir ve Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Bu nedenle seçime gittiğimiz her yerde başlarda olmak istiyoruz. CHP'yi öncelikle yerelde iktidara taşımak ve halkımıza hak ettiği hizmetleri vermek ve devamında da 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde CHP'yi iktidara taşıyıp, halkın iktidarını kurup Türkiye'nin hak ettiği şekilde yönetilmesini ve hizmet almasını sağlamaktır. Bu nedenle de burada atılan adım ülke genelinde küçük gibi görünebilir ama Adıyaman için büyük bir adımdır. Çakırhöyük çok önemsediğimiz bir beldedir ve biz burada seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Sayın Miktat Çetin ve ekibine, Çakırhüyük Beldesi ve halkına, partililerimize ve Besni İlçe Başkanımız Sayın Aydın Doğan'a çok teşekkür ediyorum. CHP birlik beraberliği yakaladığı sürece her yerde başarılı olacaktır. Bugün partiye Sayın Miktat Çetin ile beraber 5 Belediye Meclis Üyesi ve yaklaşık 600 kişi katılmıştır. Bunlar daha önce AK Parti'de siyaset yapan arkadaşlardır. CHP büyük ve kucaklayıcı bir ailedir. Bu ailede herkesin söz hakkı vardır. Biz birlikte başarılı olacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Miktat Çetin'e yapılan konuşmaların ardından Besni Belediye Başkan Fahri Serter tarafından rozeti takıldı.

        Daha sonra CHP'ye geçen 5 Belediye Meclis üyesine ve diğerlerine de rozetleri takılarak üye kayıt formlarını imzalandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ