Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Zaferin 91'inci yıl dönümü kutlu olsun

        HT GAZETE

        Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan zaferin tarihin önemli dönemeçlerinden biri olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, TSK’nın küresel ve bölgesel düzeydeki risk ve tehditlere karşı koyabilecek imkân ve kabiliyetlerine de vurgu yaptı.

        30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının adresi bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü olacak. Anıtkabir’deki törenin ardından Gül, kutlamaları kabul etmek üzere Çankaya Köşkü’ne geçecek. Ve ilk kez daha önce Genelkurmay başkanlarının kabul ettiği tebrikleri Cumhurbaşkanı olarak kabul edecek. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki geçit töreni de Gül’ün tören kıtasını denetlemesinin ardından başlayacak. Akşamda Gül Köşk’te resepsiyon verecek. Kutlamalar öncesi 30 Ağustos mesajları özetle şöyle: 

        Cumhurbaşkanı Gül: 30 Ağustos Zaferi, farklılıklarını zenginlik olarak gören milletimizin, ortak değerlerde bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bir destandır. İstiklal Savaşı'nı taçlandıran, millî ruhumuzu ve onurumuzu yücelten, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi'yle, milletimizin egemenliğinin, kayıtsız-şartsız bağımsızlığının ve ebedi varlığının anıtı dikilmiştir. Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de, cesareti, özverisi, kahramanlığı, vatanseverliği, terörle mücadeledeki fedakâr gayretlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası görevlerdeki başarılarıyla büyük takdir toplamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin küresel ve bölgesel düzeyde ortaya çıkan risk ve tehditlere karşı koyabilecek imkân ve kabiliyetlere sahip olması, elbette ki hepimiz için gurur vericidir.

        TBMM Başkanı Çiçek: Demokrasimizi daha da geliştirmek, kalkınma ve istikrarı kalıcı hale getirmek ve ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarabilmek temel amacımızdır. Milli mücadelemizin kahramanları ve Cumhuriyetimizi kuranlar bize güçlü bir ülke bırakmış, Cumhuriyeti ve demokrasiyi kazandırmışlardır. Bu kazanımlara sahip çıkarak, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha ileriye götürmeye çalışmalıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin cesur ve fedakar mensupları topraklarımızı koruyup, güvenliğimizi sağladıkları gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde de barışa hizmet etmektedirler. Başta milli mücadelemizin önderi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, gazi ve şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Büyük Taarruz bağımsızlığa, barışa, özgürlüğe yürüyüşün; Zafer Bayramı ise Türkiye Cumhuriyeti'nin, yani demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin adıdır. Zafer Bayramı ile Cumhuriyete ve demokrasiye kapı açan, ayrıca çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yolda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün izinde yürüyüşünü sürdürürken 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini de rehber edinmiştir. Ortadoğu bataklığına, Müslümanı Müslümana kırdırma oyunlarına bakarak, 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinin günümüzde taşıdığı anlam ve önem bir kez daha değerlendirilmeli ve dikkate alınmalıdır.

        MHP Lideri Bahçeli: 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bir milletin ruhu zapt olunmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça, o millete hâkim olmanın imkânsızlığını da tescil etmiştir. Bugünlerde, 30 Ağustos şuuruna kast etmeye çalışan mihrakların, birlik ve beraberliğimizi çekemeyen haset yuvalarının çeşitli oyun ve tuzaklarla faal halde oldukları maalesef acı bir gerçek olarak karşımızdadır. Unutulmasın ki, 30 Ağustos Zaferi'nin ruh ve disiplini görmesini bildikten sonra, dipdiri bir şekilde yaşamakta ve gerekirse bir kez daha ortaya çıkmak için zaman ve ortam kollamaktadır."

        KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü’nde yapılacak olan 30 Ağustos resepsiyonuna katılmayacak. CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün ev sahipliğinde gerçekleşecek resepsiyona katılmama kararını dün kamuoyuna duyurdu. Çankaya Köşkü resepsiyon için bin 600 kişiye eşli davetiye gönderdi. Resepsiyona davet edilen vekiller arasında, Ergenekon davasında tahliye edilen CHP Milletvekili Mehmet Haberal da yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ