Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Artık kavga etmeyecekler!

        TBMM Genel Kurul Salonu'nda, milletvekillerinin, gerginliğe neden olan etkenler arasında saydığı ışık şiddeti ve yansımadan kaynaklanan problemlerin çözümü için çalışmalara başlandı.

        TBMM'de, yeni yasama yılına yönelik hazırlıklar sürdürülüyor. Meclis'in bazı noktalarında tamirat ve tadilat işleri yürütülürken, Genel Kurul salonunda da çalışmalar başlatıldı.

        Meclis, ışık ve yansıma konusunda aralarında Prof. Dr. Turhan Alçelik ve Hilmi Or'un da bulunduğu uzmanlara rapor hazırlatmış, rapor çerçevesinde, "salondaki renk bütünlüğü, algılama ve akustik düzen" konularında bir çalışma yapılmıştı.

        Tespit edilen sorunların bir kısmı bu yıl Meclis açılana kadar, diğer kısmını da köklü ve koordineli bir çalışmayı gerektirdiği için 2014 yılı yazında gerçekleştirilecek.

        Bu çerçevede, bu yıl yapılacak değişiklikler kapsamında, Genel Kurul Salonu'ndaki 16 avizenin ışık şiddetinin yüzde 25 oranında azaltılacak, lensle de rahatsız edici yansıma kırılacak.

        Başkanlık kürsüsünün arkasındaki mermer ile diğer mermer yüzeyleri matlaştırılacak. 44 adet aydınlatma globunun yükseklikleri ayarlanacak. Globlar yukarıya çekilerek, rahatsızlık kısmen ortadan kaldırılacak.

        Balkonlarda bulunan 8 adet yeşil renkli camın parlaklığı da giderilecek; balkon altındaki armatürler değişecek.

        Genel Kurul'da ısıtma ve havalandırmayla ilgili problemlerin çözümü için gerekli ilave çalışmaları yapılacak.

        KOLTUKLAR DEĞİŞMEYECEK

        Gelecek yıl ise öncelikle milletvekillerinin masalarındaki parlaklık, üzerlerindeki cila kaldırılarak giderilecek. Genel Kurul salonunun tavan ve duvarlarının akustik boyası ile zemin halısının değiştirilmesi işleminin de gelecek yıl yapılması planlanıyor. Anti-statik özelliğini kaybeden halı değiştirilecek. Maliyetten dolayı ise turuncu koltuklar için seneye bir işlem yapılmayacak. Ancak yıprandıklarında, koltukların koyu yeşil, mavi gibi orijinal renglerine dönüştürülmesi planlanıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ