Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat"a ilişkin davada 3 tahliye

        Poyrazköy davasında mahkeme, Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Ümit Metin ve Binbaşı Kemalettin Yakar'ın tahliyesine karar verdi.

        "Kafes Eylem Planı", "Amirallere Suikast iddiası", "2. Amirallere Suikast iddiası", "2. Poyrazköy" ve "ÇYDD" davalarının birleştiği ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 8'i tutuklu 85 sanıklı Poyrazköy davasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit tanık olarak dinlenildi. Tanıkların ifadesinin ardından duruşmada söz alan sanık ve avukatları taleplerini dile getirdiler.

        Verilen aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Ümit Metin ve Binbaşı Kemalettin Yakar'ın tutuklu kaldıkları süre ve isnat edilen suçların mahiyeti göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

        Tahliye edilen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koyan heyet, tutuklu sanıklar Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer'in kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle bu hallerinin devamına karar verdi.

        Öte yandan edilen sanıklar Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Ümit Metin ve Binbaşı Kemalettin Yakar'ın "Balyoz" davası kapsamında tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamayacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ