Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'den ODTÜ çıkışı!

        MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırı olayıyla ilgili, "Türkiye, 21. yüzyılı yaşarken, bireysel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması hiçbir şekilde kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

        Şandır, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtladı.

        ODTÜ'deki olayla ilgili "Doğru olmamıştır" ifadesini kullanan Şandır, "Türkiye, 21. yüzyılı yaşarken, bireysel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması hiçbir şekilde kabul edilemez. Artık bunları aşmamız gerekiyor. ODTÜ gibi güzide bir üniversitede bunların yaşanmasını istisna olarak görmek istiyoruz. İnşallah tekerrür etmez" dedi.

        Şandır, "Terör örgütünün çekilme sürecini durdurduğunu, PKK'lıların geri döneceğini açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

        "Körle yatan şaşı kalkar. MHP olarak ilk günden bu yana PKK ile yürütülen bu görüşmelerin Türkiye'nin hayrına olmayacağını ısrarla söyledik. Kanın durması, gözyaşının dinmesi adına PKK ile yapılan müzakerelerin bir sonuç getirmeyeceğini, hayır getirmeyeceğini, barış dedikleri hadisenin kalıcı olmayacağını söyledik. Şimdi görülmektedir ki PKK militanları koca Türkiye devletini tehdit etmektedir. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Şimdi bunun hesabını millete vermek durumundalar."

        AK Parti Malatya Milletvekili Öznür Çalık da ODTÜ'deki olayla ilgili olarak, "Demokrasi mücadelesi verdiklerini söyleyen insanların yaptığı bu hareketi şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ