Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hükümetten Hatay'daki ölümle ilgili ilk açıklama

        Hatay'da dün yapılan gösteriler sırasında 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi hakkında hükümetten ilk tepki Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış'tan geldi.

        Egemen Bağış Ahmet Atakan'ın gündeme oturan tartışmalı ölümüyle ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi: Genç yitirilen her can içimizi yakar. Rantları için gençlerimizi istismar edip, ülkenin huzur ve istikrarını hedefleyenlere lanet olsun.

        ACILI ANNE KONUŞTU

        Hatay'daki eylem sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi ardından, Hatay'daki Akdeniz Hastanesi'ne getirildi.

        Atakan'ın cenazesi burada yıkanıp kefenlendikten sonra, ailesiyle yaşadığı merkeze bağlı Çekmece Belediyesi Pınarbaşı Mahallesi 29 Sokak'taki evine getirildi.

        Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan burada, "Oğlum halkı için direndi. Bu yolda canını verdi. Biz başından sonuna kadar oğlumuzun yanındaydık. Anne , 'Biz delikanlıyız , direneceğiz bu düzene karşı çıkacağız' diyordu. 'Ahmet'imin acısını bana yaşatanlara Allah evlat acısı yaşatsın, yüreğim kanıyor. Ben bir anneyim, bütün annelerin yüreği yandı. Suriyeli anneler, Ethem'in annesi, Ali İsmail'in annesi, Abdullah'ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti" dedi.

        Ahmet Ataka n'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı. Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz cenaze törenine katılarak, Emsal Atakan'ı teselli etmeye çalıştı. Atakan'ın cansız bedeni, Çekmece Beldesi Mezarlığında, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz'ın da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ