Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Eğitim boykotuna gidiyoruz"

        Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Sümerpark Resepsiyon Salonu önünde çözüm sürecindeki son durum ve yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında, silahların susması, Kürtlerin meşru ve tabii taleplerinin karşılanmasına yönelik başlatılan çözüm sürecini desteklediklerini belirterek, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

        Türk, " Kürt halkının temel talebi olan ana dilde eğitim talebinin gündemleşmesi için yapılacak bir haftalık eğitim boykotu ve Kürtçe derslerinin her alanda işlenmesi eylemine tüm halkımızı davet ediyoruz"

        Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Kürtlerin kendi kendini idare etmesi ve Kürtçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesi süreçten bağımsız olarak değerlendirilmelidir. Çünkü bu talepler tabii ve uluslar arası hukuktan kaynaklı, Kürtlerin millet olmaktan kaynaklı haklarıdır, pazarlık konusu yapılamaz" diyen Türk, PKK'nın daha önce aldığı ateşkes kararını ve bu karara bağlılığının devamını önemsediklerini belirtti.

        "TIKANIKLIĞI GÖSTERİR"

        "PKK'nın sınır dışına çıkmayı durdurması sürecin bittiğini değil, tıkanıklığı gösterir. Türkiye devletinin vatandaşları olan bu kişilerin çözüm süreciyle beraber sosyal ve isteyenlerinin siyasal hayata katılması gerekir. Bunun için acil olarak kanuni bir düzenlemenin yapılması elzemdir. Öcalan'ın bu süreçteki rolü göz önüne alınarak sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için sürece katılımı, kamuoyu ve halkla iletişimi önündeki engellerin kaldırılması gereklidir. KCK tutuklularının derhal serbest bırakılması, çözüme katkı sunacak hususlardan biri de yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasıdır."

        "EĞİTİM BOYKOTUNA GİDİYORUZ"

        Ana dilde eğitimin mutlaka gündeme gelmesi ve hükümetin bu konuda olumsuz beyanatlardan kaçınması gerektiğine dikkati çeken Türk, "Bu temelde Kürt halkının temel talebi olan ana dilde eğitim talebinin gündemleşmesi için yapılacak bir haftalık eğitim boykotu ve Kürtçe derslerinin her alanda işlenmesi eylemine tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ