Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'daki sır cinayette flaş gelişme!

        Ankara'da Havacı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlunun sevgilisi ile birlikte öldürülmesiyle ilgili soruşturmada polis, cinayetin profesyonel kişilerce öldürülmediği sonucuna vardı.

        Cinayet büro polisleri, genç kızın görüştüğü bir kişiyi şüpheli olarak tespit etti. Bu arada Göktuğ Demirarslan'ın cenazesi Çanakkale'de toprağa verildi. Cenaze törenine Hava Kuvvetleri Komutanı da katıldı.

        POLİSE GÖRE ŞÜPHELİ GENÇ KIZIN GÖRÜŞTÜĞÜ BİRİ

        Hava Kuvvetleri Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın oğlu Göktuğ Demirarslan ile kız arkadaşı Elena Radckova'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayda pompalı tüfek kullanılması ve cinayetlerin işleniş biçiminden yola çıkarak olayın profesyonel kişilerce gerçekleştirilmediği sonucuna vardı.

        TÜBİTAK'da çalışan Demiraslan'ın Fransa'da tanıştığı Özbekistan doğumlu Rus uyruklu kız arkadaşı Elena Radckova'nın arkadaşları ile telefon kayıtlarını ve internet yazışmalarını takip eden cinayet büro polisleri, güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyip genç kızın görüştüğü bir kişiyi şüpheli olarak tespit etti. Polis, bu kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Emniyet yetkilileri, ilk bulgulara göre olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını, cinayetin "gönül ilişkisi" nedeniyle işlenmiş olabileceğini belirtti.

        Öte yandan, Radckova'nın cenazesi, adli tıp kurumundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine ya da Rus Büyükelçiliği yetkililerine teslim edilecek.

        GÖKTUĞ DEMİRARSLAN TOPRAĞA VERİLDİ

        Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) çalışanı Göktuğ Demirarslan'ın cenazesi, Yenice ilçesinde toprağa verildi.

        Yenice Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan Demirarslan'ın cenazesi, ailesinin evinin önüne getirildi. Demirarslan'ın annesi Mehtap, kardeşleri Aybüke ve Alptuğ Demirarslan, helallik alınması sırasında dua edilirken göz yaşlarına hakim olamadı.

        Cenaze daha sonra Çarşı Camisi bahçesine götürüldü. Demirarslan'ın babası Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, burada taziyeleri kabul etti.

        HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI DA CENAZEYE KATILDI

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanlarının, törene birer çelenk gönderdiği görüldü.

        Cenaze, Demirarslan'ın yakınlarının yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar ile vatandaşların katılımıyla öğle vakti kılınan cenaze namazını müteakip Yenice İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ