Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik'ten 'Vural Savaş' tepkisi!

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bu gün bizden rahatsız olanlar halkın çocuklarının iktidarda olmasından rahatsızdır" dedi.

        Çelik, İl Özel İdare Çok Amaçlı Solonu'nda AK Parti Amasya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

        Burada bir konuşma yapan Çelik, Türkiye'nin AK Parti ile kabuğunu değiştirdiğini ve kalkındığını ifade etti.

        "Biz diyoruz ki bizim cumhuriyetimiz demokratik bir cumhuriyet olsun" diyen Çelik, şunları kaydetti:

        "Yeryüzünde 5 çeşit cumhuriyet var. Baskıcı, totaliter cumhuriyetler var. Sosyalist cumhuriyetler var. Din esaslı cumhuriyetler var. Bürokratik cumhuriyetler var bizim ki gibi. Bir de demokratik cumhuriyetler var. Yani milletin iradesi mi söz sahibi olacak, yoksa sivil ve askeri bürokrasi mi söz sahibi olacak. Buna karar vermemiz lazım. 'Türkiye gerçek manada demokratik bir cumhuriyet olacak' diyoruz. Yani bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçerken sancılar yaşanıyor. Birilerinin karnına sancı girmiş. Yani tırtıl kelebeğe dönüşüyor. Tırtıl çok iticidir. Bürokratik cumhuriyet tırtıl kadar iticidir ama bütün kelebekler tırtıldan çıkar. Biz kelebek güzelliğinde bir domakratik cumhuriyet oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için kurulduğumuz günden beri bize tuzaklar kuruyorlar ama halkımız bunu yemedi."

        GEZİ PARKI ODAKLI EYLEMLER

        Sandıkta aradığını bulumayanların, amacına ulaşamayanların 'acaba sokakta bu işi halledebilir miyiz' düşüncesine kapıldığını ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Baktılar sandıkta AK Parti'yi yenmek mümkün değil. 7 kere sandık gitti halkın önüne 5'i seçim. 2'si referandum, millet, 'biz bu ekibe inanıyoruz' dedi. Sandıkta aradığını bulumayanlar, sandıkta amacına ulaşamayanlar 'acaba sokakta bu işi halleder miyiz' derdine düştüler. Şu gezi eylemleri filan varya. Bunlar öyle sıradan tesadüfi spontane şeyler felan değil arkadaşlar. Bakın gezi olaylarının başlangıcı olan mayıs ayının sonunu söylüyorum size, Türkiye nereye geldi, birileri bize kendi içimizdeki insanlar eliyle hangi çelmeyi taktı, özellikle dikkatlerinize sunmak istiyorum.

        Selçuklu ve Osmanlı tarihi de dahil Türk milletinin tarihinde en zirve parlak ay mayıs 2013'tür. Ne oldu bu ayda, borçlanma faizi AK Parti iktidara geldiğinde yüzde 63'tü, yani devlet yüzde 63 ile borçlanıyordu. Mayıs 2013'te kaça indi biliyor musunuz, yüzde 4,6'ya indi. Enflasyon biliyorsunuz yüzde 30'daydı. Yüzde 6-7'ye düştü. Merkez Bankası'nın döviz rezervleri tarihteki en yüksek rakamına, 135 milyar dolara çıktı. IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcumuzun son taksidi olan 410 milyon doları Mayıs 2013'te ödedik. IMF defterini kapattık. Otomotiv sektörü bütün tarihlerin rekorunu kırdı. 3. Boğaz Köprüsü'nün temeli atıldı, 2,5 milyar dolar. Milletin devletin cebinden bir kuruş para çıkmayacak. Yatırımcı firma yapacak, bir süre sonra devredebilecek. Üçüncü havaalanının ihalesi ile birlikte kamunun cebine, devletin cebine gidecek para bugünkü rakamlarla söylüyorum yaklaşık 85 katrilyon. Devletin cebinden bir kuruş para çıkmayacak. İkinci nükleer santrali 21,5 milyon dolara Japonlara ihale ettik. Size daha onlarca gösterge sıralayabilirim. Tam böyleyken birileri ağzımızın tadını bozmaya çılıştı."

        Hakim güçlerin Türkeye'ye uyguladıkları politikanın uzadıkça budanan, kurudukça sulanan bir politika olduğunu belirten Çelik, milletin bu durumu fark etmesi gerekliliğini belirterek, şunları vurguladı:

        "Bu gün bizden nefret edenler, bu gün bizim mezarımızı kazmaya çalışanlar, Başbakanımıza ağza alınmaz laflar söyleyenler niye bunu yapıyorlar? Şunu diyorlar, 'ya bu Abdullah Gül, Kayserili bir tornacı esnafının oğludur. Geldi başımıza cumhurbaşkanı oldu. Recep Tayyip Erdoğan bir taka kaptanının oğlu, geldi Başbakan oldu, bir türlü gitmiyor. Hüseyin Çelik Van'ın kuş konmaz kervan geçmez bir köyünde dünyaya gelmiş, yatılı okullarda mercimek, nohut, kuru fasülye yiyerek büyümüş. Geldi adam 7 yıl Milli Eğitim Bakanlığı yaptı bir türlü de gitmiyor. Bu gün bizden rahatsız olanlar halkın çocuklarının iktidarda olmasından rahatsızdır. Bunun farkındayız değil mi? Sonra kendi kendilerine de diyorlar ki 'Allah kahretsin bunu da başarıyorlar' diyorlar."

        "İNSAN KENDİSİ NEYSE BAŞKASINI DA ÖYLE DEĞERLENDİRİYOR"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çelik, şunları kaydetti:

        "Biz 11 yıldır iktidadayız. Biz belediyelerde de Türkiye'nin yüzde 60'nı idare ediyoruz. Fakat bu yüzde 60, yüzde 75'lik nüfusa karşılık geliyor. Allaha hamd olsun, bu kadar uzun süre iktidarda kalıp da şaibesiz, yolsuzluksuz, rüşvetsiz, pisliksiz kalabilen bir iktidar var mı? Zaman zaman yanlış yapan birileri çıktığında biz derhal onun kafasını koparıyoruz. Fakat Kılıçdaroğlu ağzını açıyor, 'bunlar haramzadedir, çaldılar çırptılar'. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız destanlar yazmış. Ne dediyse adam mahkemeye verdi, habire ondan para alıyor, sucuk dağıtıyor. Bunlar bize niye yolsuzluk yapıyorsunuz diyorlar biliyor musunuz? Ben sırrını keşfettim. Anadan doğma iki kör beraber aynı tabakta sarma yiyormuş. Biri diğerine demiş ki oğlum demiş çift çift yeme. Demiş ben kör sen kör benim çift çift yediğimi nereden biliyorsun? Demiş ki çünkü ben öyle yapıyorum. Şimdi bunlar şöyle hesap yapıyor, 'bu imkanlar bizim elimizde olacaktı ki...' İnsan kendisi neyse başkasını da öyle değerlendiriyor" diye konuştu.

        Çelik, ayrıca Vural Savaş'ın CHP'ye katılmasını da eleştirdi.

        Toplantıya, AK Parti milletvekilleri Naci Bostancı, Avni Erdemir, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman ve partililer katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ